Gheorghe Falcă a câştigat al treilea mandat la Primăria Arad

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a obţinut un al treilea mandat cu 47 la sută din voturi, conform numărătorii paralele făcute la sediul PDL Arad, însă alianţa politică pe care o reprezintă (Mişcarea Creştin Liberală) nu va avea majoritate în Consiliul Local, obţinând 39 la sută din voturi, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
10 iun. 2012, 21:11
Gheorghe Falcă a câştigat al treilea mandat la Primăria Arad

Potrivit numărătorii paralele făcute de PDL Arad, Gheorghe Falcă, care a candidat din partea alianţei Mişcarea Creştin Liberală (PDL+PER), a câştigat alegerile cu 47 la sută din voturi, în timp ce principalul său contracandidat, Lia Ardelean (USL), a obţinut 28 la sută din voturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Consiliul Local Arad, Mişcarea Creştin Liberală a obţinut 39 la sută din voturi, iar USL – 33 la sută, reiese din numărătoarea paralelă. Pe locul al treilea s-ar afla PPDD, cu aproape şapte procente.

Biroul Electoral Municipal Arad nu a furnizat rezultate parţiale, iar centralizarea voturilor s-a făcut pentru 80 de secţii din 109, până la ora transmiterii acestei ştiri.

La alegrile din 2008, la Consiliul Local Arad PDL a obţinut 15 mandate din 23, iar Gheorghe Falcă a câştigat al doilea mandat de primar din primul tur, cu 40.417 de voturi din 60.620 valabil exprimate. Atunci, preşedinţia Consiliului Judeţean a fost câştigată de Nicolae Ioţcu (PDL), cu 48 la sută din sufragii, iar PDL a obţinut 17 mandate de consilieri judeţeni din 33 existente.