Gheorghe Hagi şi ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, gazde pentru o partida de baseball la Constanţa

Sâmbătă de la ora 11, pe stadionul Port din Constanţa, echipa de baseball a României şi o selecţionată a Statelor Unite, formată din militari americani din baza Mihail Kogălniceanu, îşi dispută pentru a doua oară trofeul "JACKIE ROBINSON".

RomaniaTV.net
11 mai 2018, 10:00

Meciul, organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa si Ambasada SUA, va avea intrarea liberă, iar lovitura inaugurală a partidei va fi dată de Gheorghe Hagi, managerul tehnic al campioanei en titre a României, FC Viitorul.

De asemenea, printre oficialități se vor număra ambasadorul Statelor Unite Hans Klemm, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, precum și primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Dacă anul trecut cei peste 1000 de spectatori prezenți la Constanța au fost martorii unei victorii categorice, cu scorul de 7 la 2, a naționalei României, acum disputa se anunță mult mai echilibrată și mai dinamică. Dovadă stă scorul din cadrul evenimentului sportiv Baseball Festival, desfășurat anul trecut în București, unde naționala noastră s-a impus în fața militarilor americani doar cu 6 la 4.

Întâlnirile dintre cele două echipe au început să devină a tradiţie. În iulie, anul acesta, România și Statele Unite urmează să dispute un nou meci în cadrul Baseball Festival din București.

Evenimentul de sâmbătă, din Constanța, este sprijinit de Ambasada SUA de la București, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Baseball și Softball, Primăria Constanța, Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA. Meciul se desfășoară, ca și anul trecut, sub deviza toleranței, a diversității culturale și împotriva discriminării, fiind parte din Proiectul Jackie Robinson, o inițiativă româno-americană de promovare a valorilor sportului în România.

Jackie Robinson a devenit un nume de referință pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar și pentru promovarea diversității și a toleranței. Sportivul a debutat pe 15 aprilie 1947 în Major League Baseball, devenind astfel primul jucător de baseball profesionist de culoare. În același an a primit titlul de Debutantul Anului, stabilind pe parcursul carierei mai multe recorduri.
Numărul 42 – cel purtat de Jackie Robinson – a devenit un număr simbol, fiind retras de la toate echipele profesioniste americane în semn de omagiu.