Gheorghe Mărmureanu are probleme de sănătate: „La cutremure nu simt nimic. Dorm buștean. Picioarele nu prea mă mai ascultă!

Gheorghe Mărmureanu a dezvăluit cu ce probleme de sănătate se confruntă, la 83 de ani, şi îşi menţine observaţia că un mare cutremur va lovi România în jurul anului 2040.

09 mai 2023, 08:19
Gheorghe Mărmureanu are probleme de sănătate: „La cutremure nu simt nimic. Dorm buștean. Picioarele nu prea mă mai ascultă!

Gheorghe Mărmureanu este unul dintre cei mai cunoscuți seismologi. La 83 de ani, acesta recunoaște că se confruntă cu câteva probleme de sănătate, însă încearcă să facă față situației.

Fostul director al Institutului Național de Fizică a Pământului mărturisește că picioarele îl cam dor, dar cu toate astea celebrul seismolog recunoaște că are tonusul bun.

‘Sunt atât de trist, că am problemele astea, cu picioarele, mă necăjesc tare mult. Nu e reumatism, cum credeam, poate, romantism, ca să fac o glumă. Nu iau tratament, că n-au ce să-mi dea. Picioarele nu prea mă mai ascultă, mă doare cumva și spatele. Asta este situația. Poate că e sistemul nervos, care contractă ceva spre picioare, să vedem ce o fi, mai fac analize.

Meteorologul Dumitru Baltă a fost găsit inconștient în casă. S-a infectat cu coronavirus și a suferit un AVC

Ca diagnostic, nu mi-au zis încă nimic. Am aceste probleme cu mersul, dar motivele pot fi numeroase. Când mă deplasez prin casă, sunt foarte atent, ca să nu-mi rup picioarele. Când treci de 80 de ani, este mai grea viața. În rest, sunt sănătos și am un tonus bun, să știți’, a declarat Gheorghe Mărmureanu, exclusiv, pentru Impact.ro.

Gheorghe Mărmureanu recunoaște că nu îi este frică de cutremure, iar în zona în care locuiește el nu se simt mai niciodată. Seismologul locuiește în Drumul Taberei, într-un bloc cu 4 etaje. Cât despre cutremurele care vor urma în România, Gheorghe Mărmureanu a mărturisit că până în 2040 nu vor fi situații prea serioase.

Gheorghe Mărmureanu, anunț de ultimă oră despre marele cutremur care va lovi România: ”Va avea o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice”

„La cutremure nu simt nimic. Dorm buștean. Uneori, nu le simt nici pe cele de 5 grade, dacă dorm. Oricum, nu ne speriem, nici eu și nici soția mea, Aristița. La început, ei îi era tare frică, la cutremur, să nu cadă blocul pe noi, dar îi spuneam așa: ‘Stai liniștită, nu e grav, trece!’. Se liniștea.

Eu mă ghidez după calcule matematice, un cutremur catastrofal vine cam la 100 de ani. În România, prin 2040 să mai fie ceva serios. Până atunci, însă, eu nu voi mai fi’, a mai spus Gheorghe Mărmureanu pentru sursa citată.