Gheorghe Mencinicopschi spulberă cele mai aprige mituri despre diete: Slănina şi untul natural nu îngraşă!

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi vine cu explicații surprinzătoarele cu privire la alimentele pe care le putem consuma în curele de slăbire.

30 nov. 2021, 13:47
Gheorghe Mencinicopschi spulberă cele mai aprige mituri despre diete: Slănina şi untul natural nu îngraşă!

Gheorghe Mencinicopschi spulberă cele mai aprige mituri despre diete. Acesta a declarat că este împotriva curelor de slăbire mai ales pentru faptul că cele mai multe dintre ele nu au nici un suport ştiinţific.

Gheorghe Mencinicopschi spulberă cele mai aprige mituri despre diete: Slănina şi untul natural nu îngraşă!

”Genetic suntem programaţi să preferăm dulcele, să preferăm sărat şi să preferăm gras. Încă din viaţa intrauterină se întâmplă lucrul ăsta prin înghiţirea lichidului amiotic de către făt. Copiii care nu pot fi alimentaţi natural au un risc mare de a deveni supraponderali, apoi dieta copilului mic este foarte importantă. Astăzi se constată un fel de creştere a obezităţii infantile, care, vreau să spun de la început, e chiar mai periculoasă decât obezitatea adultului.

Toate alimentele de bază – sare, zahăr şi grăsimile nenaturale sau industriale, care se regăsesc în alimentele înalt procesate industrial, favorizează îngrăşarea. Atenţie, grăsimile naturale nu îngraşă!! Nu îngraşă, de exemplu, grăsimile din carne din carne de vită, din carne de porc, din carne de pasăre, de peste sau ouăle. Contează foarte mult modul lor de preparare şi de asociere corectă, proteinele de origine animală, cum ar fi o friptură, în mod firesc, ar trebui asociată cu o garnitură de legume,niciodată cu cartofi prăjiţi.

Citește și: Dieta-minune care te face să arzi grăsimi toată ziua. Nu există limite de cantitate la alimente! Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit secretul tuturor!
Cartofii prăjiţi sunt o sursă foarte importantă de carbohidraţi cu absorbţie rapidă, asta înseamnă că se produce o creştere bruscă a insulinei în momentul în care îi consumăm. Problemele nu apar nici de la grăsimile naturale exotice, care conţin mulţi acizi – mă refer la uleiul de palmier nehidrogenat, bun pentru a fi prăjit, sau la uleiul sau untul de nucă de cocos, care sunt de asemenea recomandabile, fiind uleiuri exotice consumate de mii de ani de populaţiile indigene. Acolo riscul de boli cardiovasculare şi de obezitate este foarte scăzut.”, a declarat profesorul, pentru Libertatea.

Citește și: Dieta perfectă pentru sezonul estival. Slăbeşti rapid şi sănătos în doar 5 zile cu un aliment gustos şi banal! Iată ce trebuie să ştii