Gheorghe Moroşan, criminalul din Oneşti, în stare critică, după ce a fost operat. Autorul dublei crime e păzit în spitalul din Bacău

Noi informaţii despre starea de sănătate a lui Gheorghe Moroşan, acuzat de comiterea dublei crime din Oneşti. Bărbatul se află internat la secţia de Terapie Intensivă, după ce a fost operat a doua oară în urma unor complicaţii. La prima intervenție chirurgicală, medicii i-au extras din corp nouă gloanțe, dintre care două letale și șapte din cauciuc.

04 mart. 2021, 21:52
Gheorghe Moroşan, criminalul din Oneşti, în stare critică, după ce a fost operat. Autorul dublei crime e păzit în spitalul din Bacău

Adrian Popa, managerul Spitalului de Urgenţă din Bacău, a dat detalii, în direct la România TV, despre starea de sănătate a lui Gheorghe Moroşan, bărbatul acuzat de comiterea dublei crime din Oneşti.

„Până acum l-au văzut medicii care au trecut prin garda de la Terapie Intensivă din spitalul nostru. Pacientul este păzit 24 de ore din 24. A ajuns ieri în unitatea noastră. Azi a trebuit chirurgii să intervină pe una dintre plăgile abdominale care se desfăcuse şi necesita obligatoriu reintervenţia. Risca o infecţie în corp”, a declarat Adrian Popa, la România TV.

Întrebat dacă principalul suspect în cazul dublei crime din Oneşti poate fi anchetat de procurori, managerul spitalului de urgenţă din Bacău a explicat că bărbatul este intubat în momentul de faţă.

„Cadrele medicale îmi spun că la momentul acesta el este liniştit şi oarecum cooperant. La acest moment, vizazi de cooperare, acest lucru este imposibil pentru că în urma intervenţie chirurgicale pacientul a rămas intubat. Nu poate vorbi la acest moment şi până mâine aşa va rămâne pentru siguranţa lui.

Dacă el nu mai este intubat, îşi poate relua funcţiile normale ale organismului, inclusiv cea a vorbirii”, a mai afirmat Adrian Popa.

Citeşte şi: Soţia criminalului din Oneşti, înspăimântată de atrocităţile bărbatului ei. „E un om impulsiv, îi era frică de el”

Medicii spun că Gheorghe Moroşan are mai multe probleme de sănătate.

„Pe lângă plăgile impuşcate, are o serie de comorbidităţi care îi pun viaţa în pericol. Una dintre ele este acea obezitate. Pe lângă altele pulmonare şi cardiace pe care medicii le-au descoperit. Insuficienţă la rinichi”, a menţionat Popa.

Întrebat dacă bărbatul poate suporta regimul de detenţie, managerul Spitalului de Urgenţă din Bacău a menţionat că pacientul este într-o stare „relativ critică”.

„La acest moment se află în ATI şi nu poate părăsi ATI până când toate funcţiile sunt reluate, după care va fi evaluată de o comisie medicală. La acest moment, este imobilizat într-o stare relativ critică după o intervenţie chirurgicală”, a mai precizat Adrian Popa.

Gheorghe Moroşan, considerat principalul suspect în cazul dublei crime din Oneşti, a fost testat, luni, pentru COVID-19, iar rezultatul este negativ.

Citeşte şi: Criminalul din Onești, operat pentru a doua oară! Medicii i-au scos NOUĂ gloanțe din corp