Gheorghe Nichita, fostului primar al municipiului Iaşi, află într-o luna dacă va fi eliberat din închisoare

Magistraţii Tribunalului Botoşani se vor pronunţa pe 19 octombrie în dosarul privind liberarea condiţionată a fostului primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, aflat în Penitenciarul Botoşani în urma unei condamnări pentru fapte de corupţie.

16 sept. 2021, 10:13
Gheorghe Nichita, fostului primar al municipiului Iaşi, află într-o luna dacă va fi eliberat din închisoare

Gheorghe Nichita, fostului primar al municipiului Iaşi, află într-o luna dacă va fi eliberat din închisoare. Dosarul a ajuns, miercuri, la Tribunalul Botoşani, după ce, la sfârşitul lunii iulie, Judecătoria Botoşani a dispus punerea în libertate a lui Nichita, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au contestat decizia, anunţă Agerpres.

Pe 30 iulie, magistraţii Judecătoriei Botoşani au admis cererea Penitenciarului Botoşani de punere în libertate a lui Gheorghe Nichita, condamnat la cinci ani de închisoare. S-a întâmplat la mai puţin de un an de la încarcerarea fostului primar.

„Admite propunerea formulată de Penitenciarul Botoşani privind liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe, în prezent deţinut în Penitenciarul Botoşani, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2324/2017 a Tribunalului Bucureşti (…). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) emis de Tribunalul Bucureşti (…). Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea Judecătoriei Botoşani.

Gheorghe Nichita se află încarcerat în Penitenciarul Botoşani. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, după ce ar fi cerut şi primit mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi.

Gherghe Nichita mai are o condamnare la cinci ani şi două luni de închisoare, în dosarul „Amanta”, dar decizia nu este definitivă.

Potrivit DNA, Gheorghe Nichita a abuzat de funcţia de primar şi a folosit personal dispozitive din Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta amantă, o subalternă din Primărie.

Citeşte şi: Motivare spectaculoasă în dosarul „Amanta”. Cum se folosea fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, de poliţiştii locali pentru a-i spiona iubita

Fostul primar al Iaşului se află în detenţie începând din data de 5 august 2020.


loading...