Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piatra Neamţ, cere refacerea anchetei în cazul Microsoft

Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piatra Neamţ, este nemulţumit de ancheta în cazul Microsoft şi în acest sens cere refacerea acesteia.

16 iun. 2015, 10:56
Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piatra Neamţ, cere refacerea anchetei în cazul Microsoft

Gheorghe Ştefan, prezent marţi la instanţa supremă, a cerut refacerea rechizitoriului pe baza căruia a fost trimis în judecată.

Citeşte şi: Bica, Cocoş şi Videanu, la ICCJ. Fosta şefă DIICOT: Par a fi periculoasă, dar nu-i aşa

Într-o cerere depusă în instanţă a solicitat ca dosarul să fie întors la DNA pentru refacerea anchetei în cazul lui, dar şi a expertizei.

Cererea lui Gheorghe Ştefan vine în condiţiile în care el a recunoscut acuzaţia de trafic de influenţă.

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, precum şi primarul suspendat Gheorghe Ştefan şi fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimişi în judecată, în 23 martie, în dosarul „Microsoft”. Anchetatorii au disjuns, astfel, urmărirea penală faţă de cei patru, stabilind că probele pe care le au sunt suficiente pentru trimiterea lor în faţa instanţei.

În dosarul „Microsoft”, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, au fost acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani.