GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Thailanda

E recomandat ca atunci când te afli în Thailanda să respecţi câteva reguli de bune maniere, care te vor ajuta să nu ofensezi în mod accidental localnicii, şi în unele cazuri, să eviţi să încalci legea.

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 07:43
GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Thailanda

Nu îndrepta picioarele spre oameni. Picioarele sunt considerate a fi necurate și, prin urmare, este important să eviţi să îndrepţi picioarele spre oameni, să atingi persoane sau obiecte (în special cărți sau statui cu Buddha), cu picioarele sau cu pantofii. Dacă faci asta din greşeală, ar trebui să îţi ceri scuze imediat.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când mergi în Germania

Nu arăta lipsă de respect față de imagini ale lui Buddha – indiferent de starea în care sunt. Poţi să le faci poze, dar nu le arăta cu degetul, nu râde, şi nu te căţara pe statui.

Nu atinge capul cuiva! În timp ce picioarele sunt considerate cele mai murdare părţi ale corpului, capul este considerat cel mai sacru. Nu atinge capul sau părul cuiva. Evită să treci peste oameni care stau sau dorm pe jos.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Spania

Nu arăta cu degetul: Arătatul cu degetul spre cineva este considerat nepoliticos în multe culturi, dar mai ales în Thailanda. Dacă trebuie să indici pe cineva, fă acest lucru prin ridicarea bărbiei în direcția lor. Poţi să arăţi cu degetul obiecte neînsuflețite și animale.

Nu-ți pierde calmul: Ţipetele, fluierăturile sau afișarea unor emoţii puternice în plublic sunt dezaprobate în Thailanda. Păstrează-ţi calmul chiar și atunci când autobuzul se defectează, în caz contrar, trecătorii nevinovați se vor simţi jenaţi.

Nu îl insulta pe rege: Regele Thailandei este cel mai vechi monarh din lume, iar poporul îl iubeşte foarte mult. Trebuie să respecţi regele şi imaginile cu regele, inclusiv banii. Nerespectarea regelui poate însemna chiar închisoarea sau pedeapsa cu moartea.

Nu arata afecțiune în public. Sărutul în public este strict interzis, la fel şi ţinutul de mână.

Nu te holba la oameni.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Italia

Nu intra încălţat în casă. Este considerat politicos să îţi scoţi pantofii înainte de a intra la cineva în casă, și este o condiție obligatorie înainte de intrarea într-un templu. Thailandezii poartă de multe ori pantofi în casă, dar aceşti pantofi sunt păstraţi numai pentru uz casnic și nu sunt niciodată purtaţi pe afară. Pantofi sunt, uneori, lăsaţi afară înainte de intrarea într-un magazin. Dacă vezi pantofi la intrarea într-un magazin, este o idee bună să îi laşi şi pe ai tăi acolo.

Nu mânca alimente şi nu da obiectele mai departe cu mâna stângă. Mâna stângă este considerată a fi necurată în Thailanda, deoarece este folosită pentru diferite acţiuni de igienizare la toaletă. Prin urmare, ar trebui să eviţi ca mâna stângă să vină în contact cu alimentele sau cu alte obiecte pe care le dai oamenilor.