GHID NOUL AN ŞCOLAR. Părinţii sau aparţinătorii au accesul interzis în spaţiul interior al grădiniţelor

Conform Ghidului pentru preşcolari postat pe platformat educatiacontinua.edu.ro, accesul părinţilor sau aparţinătorilor în spaţiul interior al grădiniţei nu va fi permis, iar cei mici vor fi preluaţi de la poarta unităţii de învăţământ de către o persoană desemnată de director. În acelaşi mod, la final, copii vor fi conduşi spre ieşire.

RomaniaTV.net
01 sept. 2020, 14:28
GHID NOUL AN ŞCOLAR. Părinţii sau aparţinătorii au accesul interzis în spaţiul interior al grădiniţelor

„Nicio altă persoană, în afară de copii şi personalul unităţii, nu va fi admisă, în afara cazurilor excepţionale, unde este necesară aprobarea conducerii unităţii de învăţământ. Măsuri speciale vor fi luate pentru admiterea personalului de sprijin în cazul copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES)”, mai prevede ghidul.

Citeşte şi: GHID NOUL AN ŞCOLAR. Elevii de la clase diferite nu se intersectează în pauze. Clasele înjumătăţite în oraşele mari

Conform ghidului, copiii care fac parte dintr-un grup în risc (boli cronice, precum obezitate severă şi diabet, dizabilităţi, boli rare, imunodeficienţe) vor reveni în unitatea de învăţământ cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor. Pentru cazul în care aceştia nu pot reveni, reprezentanţii unităţilor de învăţământ vor identifica soluţii de a organiza continuarea procesului educaţional la distanţă.

De asemenea, se recomandă folosire mai multor uşi de acces, dacă există, iar în cazul în care această separare nu este posibilă, respectarea distanţării fizice a persoanelor care intră în instituţia de învăţământ este „esenţială”. Intrrarea se va face eşalonat la intervale orare stabilite în funcţie de zone sau de clădiri (aripi, etaj etc.).

Pentru grădiniţe, este menţionată realizarea unor trasee bine delimitate şi semnalizate în incinta unităţii de învăţământ (chiar şi în sala de grupă) şi în spaţiul aferent din curte. Totodată, în sălile de grupă vor trebui să fie maximum 20 de copii cu 2 adulţi.

Citeşte şi: GHID NOUL AN ŞCOLAR. DSP decide redeschiderea cursurilor în locurile unde au fost suspendate

„Conducerea unităţii de învăţământ se va asigura că există o listă de persoane de rezervă pentru înlocuirea personalului în situaţiile speciale de îmbolnăvire sau de suspiciune de îmbolnăvire cu SARS-Cov-2 (pensionari, suplinitori, studenţi ai facultăţilor de pedagogie etc.)”, se arată în documente.

La grădiniţele cu program normal (5 ore/zi), copiii vin cu pacheţelul de mâncare de acasă şi acesta este servit, de regulă, la ora 10,00.

„Personalul sau copiii cu temperatură crescută (depistată la domiciliu) sau cu probleme respiratorii nu vor intra în unitatea de învăţământ, vor rămâne la domiciliu. (…) Copiii sau membrii personalului care prezintă manifestări suspecte de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 vor fi izolaţi până la plecarea din unitatea de învăţământ, conform recomandărilor în vigoare”, mai prevede ghidul


loading...