GHID NOUL AN ŞCOLAR. DSP decide redeschiderea cursurilor în locurile unde au fost suspendate

Conform Ghidului pentru învăţământul primar elaborat de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, redeschiderea cursurilor şcolare pentru clasa sau unitatea de învăţământ unde au fost suspendate temporar din cauza coronavirusului va fi decisă de către Direcţia de Sănătate Publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, cu avizul prealabil al Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

RomaniaTV.net
01 sept. 2020, 14:04
GHID NOUL AN ŞCOLAR. DSP decide redeschiderea cursurilor în locurile unde au fost suspendate

Prin urmare, în funcţie de situaţia epidemiologică la nivel judeţean, DSP judeţeană poate decide prelungirea perioadei de suspendare temporară a cursurilor unei clase/unităţi de învăţământ.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii: Copiii până la cinci ani nu vor purta mască la grădiniţă. GHID OFICIAL publicat de Ministerul Educaţiei

„La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire de COVID-19 într-o clasă din unitatea de învăţământ – se suspendă cursurile şcolare ale clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care într-o sală de clasă îşi desfăşoară cursurile şcolare 2 clase (dimineaţa, respectiv după-amiaza), se vor suspenda cursurile doar pentru clasa în care a fost confirmat cazul COVID-19. La apariţia a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile, de la data la care a debutat ultimul caz”, prevede documentul.

De asemenea, acolo unde procesul instructiv-educativ se desfăşoară în schimburi, este necesară o pauză de 1-2 ore între schimburi, pentru realizarea curăţeniei, dezinfecţiei şi aerisirii spaţiilor.