Ghinion pentru șoferii de mașini electrice. 15.000 de modele, rechemate în service de Dacia

Probleme majore la Dacia, cea mai ieftină și mai bine vândută mașină electrică în România. Mii de modele sunt rechemate în service de celebrul producător francez. 

12 dec. 2022, 15:42
Ghinion pentru șoferii de mașini electrice. 15.000 de modele, rechemate în service de Dacia

Singurul vehicul 100% electric al Dacia va fi rechemat în service pentru a i se corecta o defecțiune a centurii de siguranță din spate. Potrivit RAPEX, sistemul european de alertă rapidă cu privire la produsele neconforme, problema se referă la retractorul din spate, care nu reţine corect centura de siguranţă şi care în anumite situaţii poate provoca răni pasagerilor în caz de coliziune.

Sunt vizați clienții, respectiv românii care au achiziționat modele produse în perioada 26 aprilie – 4 octombrie 2022. Potrivit estimărilor celor de la Jato Dnamics, este vorba despre aproximativ 15.000 de unități care au acest viciu din fabrică. Estimările se referă doar la vânzările din Europa.

Încă din data de 9 noiembrie au început cei de la Dacia să-și notifice clienții, care se pot prezenta la service-urile autorizate din toată Europa, pentru remedierea problemei. Astfel, retractorul va fi înlocuit gratuit. Procesul de înlocuire durează mai puțin de o oră.

Problema este la prima vedere minoră, dar esențială în problemele de securitate.

Sfaturi pentru șoferii Dacia Spring, în caz de accident

 

Românii care și-au dorit o mașină electrică au ales să cumpere o Dacia Spring datorită prețului mic, însă nu s-au gândit dacă este o achiziție rentabilă în cazul unui accident. Este și cazul unui nou posesor de Dacia Spring care a avut parte de un incident în trafic, iar acum nu știe dacă să repare autoturismul sau nu.

„Zilele trecute am avut un incident, iar mașina a ajuns cu șasiul deviat vreo 10 cm, motorul nu mai pornește, bordul este strâmb, cutia de viteze nu mai schimbă față/ spate, roata de pe dreapta nu mai virează. Merită reparată? Se pricep cei de la Dacia să repare motoarele și cutia?”, a scris bărbatul pe grupul de Facebook Dacia Spring România.

„Am Casco, și cel care a intrat în mine are Casco”, a adăugat acesta în comentarii.

VEZI AICI deznodământul poveștii.