Ghinion teribil pentru un șofer român. A primit o amendă de 270.000 de euro în Franța, după ce a fost tras pe dreapta de Poliție. Ce au descoperit autoritățile

Cu autoritățile din statele occidentale nu e de glumă. Un șofer român a aflat pe pielea sa cum e să primești o amendă de 270.000 de euro, în Franța. 

23 feb. 2023, 09:28
Ghinion teribil pentru un șofer român. A primit o amendă de 270.000 de euro în Franța, după ce a fost tras pe dreapta de Poliție. Ce au descoperit autoritățile
Meseria bine plătită, ocolită de români

Șoferul român a avut un ghinion teribil. A fost tras pe dreapta, pentru un control de rutină, iar polițiștii au rămas stupefiați de ceea ce au găsit în autoturism: nu mai puțin de 289 de kilograme de cannabis / marijuana.

Românul în vârstă de 32 de ani a declarat că nu are experiență în astfel de activități ilicite. Pentru el ar fi fost prima dată când a încercat să facă un transport de droguri. Astfel, ghinionul l-a lovit chiar la primul transport. Totuși, procurorii nu-l cred pe cuvânt.

Dosarul a fost judecat marți, 21 februarie. Românul în vârstă de 32 de ani a fost singura persoană implicată în dosar.

„Conduce acest camion de 7 ani. Știa că are o ascunzătoare. El spune că e prima dată, dar este prima dată când a fost prins”, a declarat procurorul adjunct, care a cerut o pedeapsă severă de șase ani de închisoare, 500.000 de euro amendă vamală și interzicerea definitivă pe teritoriul național.

Românul a primt o condamnare de patru ani de închisoare și 270.000 de euro amendă vamală. De asemenea, el a primit interdicție pe teritoriul francez de zece ani, scrie Le Journal Du Centre.

 

Prezența românilor în Franța, din ce în ce mai proeminentă

 

În Franța trăiesc peste 500.000 de români. Cel puţin 8 milioane de români se află în afara graniţelor ţării, ptorivit secretarului de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Florin Cârciu.

„Astăzi, după ultimele date oficiale pe care le avem, numărăm 5,7 milioane de români în afara graniţelor. Este o cifră oficială pe care am obţinut-o de la Ministerul Afacerilor Externe.

Cu siguranţă avem cel puţin 8 milioane. Avem 500.000 de români doar în Franţa, mai mult decât declară statul francez astăzi – 106.000 de români, în cifrele oficiale.

Avem câteva ţări în Europa unde avem un milion sau mai mult de un milion de români. Avem 150.000 – 200.000 de români în plus, care nu sunt identificaţi sau număraţi”, a menţionat Florin Cârciu, la o conferinţă de presă, potrivit Euronews.

În ultimele trei decenii, în special în ultimele două, de la integrarea în UE, poporul român s-a descompus, din cauza sărăciei perpetue. Astfel, în Spania locuiesc aproximativ 1,1 milioane de români, în Italia tot 1,1 milioane, în Germania aproape 900.000, iar în Marea Britanie aproape 500.000.