Ghinionul teribil al femeii care a descoperit o pungă de gaz în curtea sa. În loc să se îmbogăţească, s-a trezit cu o pagubă de 20.000 de euro

O femeie din judeţul Dolj a vrut sâmbătă să sape un puţ în curtea sa, doar că, pe lângă apă, dig groapa săpată a ieşit şi gaz, care a şi luat foc, astfel că au fost alertate autorităţile.

15 sept. 2022, 11:24
Ghinionul teribil al femeii care a descoperit o pungă de gaz în curtea sa. În loc să se îmbogăţească, s-a trezit cu o pagubă de 20.000 de euro

La faţa locului s-a deplasat iniţial un echipaj ISU, care apoi a contactat ANRE, iar instituţia susţine că ar fi contractat o firmă specializată care să stingă flăcările, care ard încontinuu de sâmbătă, iar apoi să cimenteze groapa, astfel încât sursa de gaz să fie izolată.

Deşi gazele sunt la mare căutareb în acestă perioadă, iar proprietarul curţii se aştepta ca descoperirea să-l îmbogăţească, de fapt s-a ales cu o pagubă de 20.000 de euro. Autorităţile au transmis că au apelat la o firmă specializată, din Mediaş, iar costul lucrării, cei 20.000 de euro, vor fi suportate iniţial de primăria comunei, urmând a fi recuperaţi de la proprietarul curţii în care a fost găsită punga de gaz.

„Am sunat la 112, Au venit de la pompieri, au izolat zona. Au venit și de la primărie. Au defrișat zona pe aici. La un moment dat era altundeva focul, l-au deviat un pic aici, ca să elimine pericolul din zonă.”, a declarat Alisa Florea, proprietara curţii.

Citeşte şi: Lemnele de foc, alternativa la încălzirea cu gaze. Romsilva va majora volumul de lemn oferit populaţiei, în contextul cererii foarte mari

Liviu Vasiloiu, şeful centrului operaţional ISU: S-a luat măsura de deviere a conductei de deversare într-un iaz artificial, creat astfel încât să fie limitat la minimum pericolul de incendiu pentru vecinătăți.

Daniel Bobin, primar: Primele momente, și pentru noi, și pentru cetățeni, că nu ne-am mai confruntat cu asemenea caz, au fost de panică. După ce au venit specialiști în domeniu, ingineri de la Petrom, cei de la Garda de mediu, am constatat că nu e atât de periculos. Să dea Dumnezeu chiar să fie o pungă de gaz și destul de mare.

Potrivit Digi24, după astuparea gropii, urmează ca organele specializate să demareze studii pentru a determina mărimea pungii de gaz şi dacă această va fi exploatată.

Citeşte şi: Motorină în loc de benzină la pompe. Gafă de proporţii într-o benzinărie din România, zeci de maşini au ajuns în service