Ghiţă Ciobanu, supărat pe autorităţi: Am ajuns poate să vindem mieii şi la 5-6 lei. Preşedinţii de federaţii îşi urmăresc interesele

Ciobanii din ţară se plâng că nu îşi pot da mieii la export, iar pe piaţa internă îi vând la un preţ de nimic. Ei susţin că preşedinţii de federaţii negociază pentru propriile lor interese, iar autorităţile de la Bucureşti nu ştiu situaţia reală.

RomaniaTV.net
03 mart. 2017, 12:06
Ghiţă Ciobanu, supărat pe autorităţi: Am ajuns poate să vindem mieii şi la 5-6 lei. Preşedinţii de federaţii îşi urmăresc interesele

Ghiţă Ciobanul, celebru în toată ţara din reclamele de la televizor, spune că meseria e pe cale de dispariţie.

„Preşedinţii de federaţii care merg şi ne reprezintă pe noi la Bucureşti îşi urmăresc interesele lor nu ale fermierilor. Din cauza lor am ajuns poate să vindem mieii şi la 5/6 lei, cum a fost anul trecut”, spune Ghiţă Ciobanul.

Nemulţumiţi sunt şi alţi ciobani din ţară. Ei spun că nu au acces la programele de vânzare a berbecilor de reproducţie, în timp ce alţi fermieri au câştiguri uriaşe de pe urma acestora.

A început programul de MINIMIS de anul trecut din 2016 iar şefii de federaţii care s-au ocupat de treaba asta, majoritatea dintre ei au fost foarte atenţi cui şi de unde să cumpere berbecii. Ei s-au gândit tu îmi vinzi mie şi eu ţie ca să rămână banii între noi.

Ciobanii îi acuză şi pe medicii veterinari de ilegalităţi. Aceştia ar raporta mai multe animale decât sunt în realitate. Astfel şi subvenţia este mai mică.

Oierii îsi pun speranţele că noul ministru va dispune controale ample în teren, iar apoi va lua măsuri.

Vezi si: Povestea ciobanului care a fugit din ţară cu 1500 de oi, cu o lună înainte de Revoluţie