Ghiţă Mureşan: „Sper că generaţia următoare va fi mai puternică trecând prin această experienţă. Bunicii noştri au fost în războaie”

Fostul baschetbalist Ghiţă Mureşa, singurul sportiv român care a activat în NBA, a povestit cum fac faţă el şi familia lui epidemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 17:17
Ghiţă Mureşan: „Sper că generaţia următoare va fi mai puternică trecând prin această experienţă. Bunicii noştri au fost în războaie”

Ghiţă Mureşan se află împreună cu familia sa la domiciliu, izolat încă dinainte de a fi impuse măsuri mai restrictive şi în SUA, unde duminică seară bilanţul era de aproape 35.000 de cazuri şi 457 decese înregistrate, relatează News.ro.

Spune că nu este uşor, dar mai important ca orice este să fim conştienţi de importanţa izolării şi respectarea recomandărilor autorităţilor şi ale medicilor.

„Eu n-am ieşit din casă de mai bine de o săptămână. Suntem cu toţii acasă acum, George, băiatul cel mare a venit doar vineri, de la Georgetown University, iar acum, împreună cu fratele lui, Victor, sunt în faţa laptopurilor pentru cursurile online. Le este greu, pentru că George, de exemplu, a sperat să aibă partea de ceremonia de absolvire la Georgetown, iar Victor la colegiu, însă acum nu se ştie dacă vor mai avea loc. Asta e! Ce putem face? E mai importantă sănătatea şi conştiinţa că te protejezi, îţi protejezi familia şi pe toţi cei din jur. Mi-am găsit de făcut tot felul prin casă şi curte în fiecare zi. Mă joc cu câinele în curte. Dacă vrei să faci ceva, găseşti tot timpul.”, a spus Ghiţă pentru sursa citată.

Fostul jucător al celor de la Washington Bullets şi apoi Wizards crede că şi în SUA se impuneau măsuri mai drastice.

„Este foarte greu să stai acasă, recunosc, şi cred că în SUA se impuneau măsuri mai stricte din partea Guvernului, pentru că altfel totul e degeaba. Sper ca autorităţile să interzică şi ieşirile pe străzi. Pe de altă parte, noi trebuie să arătăm că putem învinge pandemia, prin respectarea regulilor şi a protecţiei. Vom trece cu bine şi peste această grea încercare, iar apoi vom fi mai puternici, doar că totul depinde de noi. Noi suntem singurii care putem decide, fiind extrem de responsabili. Cred că mentalităţile sunt la fel, oamenii gândesc la fel, indiferent din ce ţară sunt. De exemplu, am văzut familii cu copii prin parcuri, în mall etc. De ajuns este să iasă o familie, pentru că apoi şi celelalte îşi fac curaj şi, dintr-o dată, vezi sute de oameni la un loc”, este de părere Mureşan.

Citeşte şi: Amânarea JO 2020 ar putea deveni inevitabilă. Anunţ în premieră făcut de premierul Japoniei