Gică Hagi a primit o funcţie importantă la FIFA

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) i-a cooptat pe românul Gheorghe Hagi şi pe ghanezul Abedi Pele în Task Force Football 2014, grup de lucru care s-a reunit pentru a 3-a oară în oraşul elveţian Zurich, sediul forului mondial, sub preşedinţia germanului Franz Beckenbauer.

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 10:58
Gică Hagi a primit o funcţie importantă la FIFA

Sunt încântat să fac parte din Task Force. Fotbalul este al suporterilor şi cu cât mai simple sunt regulile, cu atât este mai bine„, a spus Gică Hagi, a cărui experienţă de internaţional şi jucător la mari cluburi l-a recomandat pentru această postură, potrivit Agerpres.

Una dintre problemele care vor fi dezbătute de acest grup de lucru va fi legată de incidentele din oraşul egiptean Port Said, la meciul Al Masri din localitate şi Al-Ahli, din Cairo, care s-au soldat cu zeci de morţi şi sute de răniţi, pe 1 februarie.

Preşedintele FIFA, elveţianul Joseph Blatter, a atras atenţia că FIFA va folosi toate metodele posibile pentru ca asemenea lucruri să nu se mai repete, se arată în acelaşi comunicat al federaţiei internaţionale. Totodată, Blatter l-a felicitat pe preşedintele Federaţiei de fotbal din Zambia, Kalusha Bwalya, pentru recenta victorie în Cupa Africii pe Naţiuni.

Reuniunea s-a deschis cu o dezbatere asupra unei noi campanii pentru fair-play. Beckenbauer a explicat că intenţia grupului de lucru este de a „folosi forţa fotbalului într-o campanie centrată pe jocul sportiv şi să aducă o contribuţie activă la şcoala de viaţă pe care se bazează acţiunile pentru promovarea valorilor disciplinei noastre”.

Task Force vrea să întărească regulile Codului Fair Play, prin colaborarea federaţiilor naţionale, lansând în acest sens o campanie globală. S-a vorbit, de asemenea, în legătură cu posibilitatea de a simplifica regula ofsaidului, pentru a uşura interpretările arbitrilor, fiind de acord cu amendarea regulii 11.

Componenţii grupului de lucru au opinat că trebuie o atenţie mai mare la acordarea cartonaşului roşu direct, care să apară doar la infracţiunile care periclitează adversarul, toate propunerile urmând să fie înaintate FIFA International Board, a cărui Adunare Generală cu nr. 126 va avea loc pe 3 martie.