Gică Hagi suferă lovitura carierei. „Regele” fotbalului românesc, suspendat de Comisia de Disciplină

Gică Hagi și Leo Grozavu au fost suspendaţi de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pentru 2 etape, în urma scandalului declarațiilor xenofobe din cadrul partidei Farul - Sepsi OSK de luni.

12 aug. 2021, 09:42
Gică Hagi suferă lovitura carierei. „Regele” fotbalului românesc, suspendat de Comisia de Disciplină

Gică Hagi

și  Leo Grozavu, antrenorii eliminați din partida Farul – Sepsi OSK de luni, pe motiv de xenofobie, au fost suspendați de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pentru 2 etape. De asemenea, gruparea constănţeană a fost sancţionată cu de 10.500 de lei.

„FC Farul Constanţa – ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Eliminări, incidente – Se sancţionează domnul Daniel Stoian (maseur Farul) cu suspendare pentru o lună şi penalitate sportivă de 720 lei; se sancţionează domnul Gheorghe Hagi (antrenor Farul) cu suspendare pentru două etape şi penalitate sportivă de 360 lei; se sancţionează domnul Leo Grozavu (antrenor Sepsi OSK) cu suspendare pentru două etape şi penalitate sportivă de 4.500 lei; se sancţionează clubul FC Farul Constanţa cu penalitate sportivă de 10.500 lei”, se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Sursa citată nu precizează articolul din regulmentul oficial în baza căruia gruparea Farul a fost amendată cu suma de 10.500 de lei.

Gică Hagi, implicat într-un scandal monstru! Cazul a ajuns la FIFA

Gică Hagi

, implicat într-un scandal monstru! O asociaţie care apără drepturile maghiarilor din România anunţă că a trimis o plângere la UEFA, în care a reclamat incidentelor xenofobe de la meciul Farul cu Sepsi. Asociaţia „Miko Imre”, care a fost fondată de UDMR, a anunţat că a depus o plângere la UEFA după scandările xenofobe din timpul meciului Farul Constanţa – Sepsi Sfântu Gheorghe.

Benko Erika, membră a asociaţiei „Miko Imre”, acuză Federaţia Română de Fotbal că este prea blândă când vine vorba despre astfel de manifestări pe stadioane. Drept urmare, a făcut o plângere la UEFA. „În timpul meciului de aseară, de la Constanţa, departamentul juridic al asociaţiei Miko Imre merge la UEFA din cauza comportamentului xenofob. Apropo, mi se pare foarte dezamăgitor că Federaţia Română de Fotbal caută doar să îmbunătăţească situaţia. Uneori se organizează ateliere în care se cere opiniia organizaţiilor de aplicare a legii privid reducerea xenofobiei în sport, dar, la final, sugestiile noastre găsesc urechi surde. Ei pedepsesc cluburile cu sume şi sancţiuni simbolice, o semn clar pentru fanii din linia grea anti-ungaritate că nu există consecinţe grave asupra tribunelor. Cred că va fi posibil să avansăm în acest domeniu când va fi posibilă interzicerea fanilor care au un comportament xenofob şi cluburile nu vor fi afectate doar de sancţiuni simbolice”, se arată în mesajul postat de Benko Erika, pe contul ei de Facebook.

Gică Hagi, antrenorul celor de la Farul, susţine că nu a auzit scandările xenofobe, ci doar când s-a strigat „România, România”. „E interzis să spui România? Eu aşa am auzit! Au zis România, deci scuzaţi-mă! Tot ce e altceva, dacă există, nu e frumos şi nu e bine. Eu am auzit România, altceva nu ştiu, daca s-a scandat altceva, nu e normal şi nu e bine”, a spus Gică Hagi.

 


loading...