Gică Popescu a dezvăluit câţi bani de buzunar le dă copiilor săi. „Vrei mai mult, muncește pentru mai mult. Banii nu pot să fie la liber”

Gică Popescu, unul dintre cei mai respectaţi fotbalişti români, a declarat că a vrut să-şi educe copiii din punct de vedere financiar deoarece "trebuie să știe ce înseamnă un euro" doarece consideră că nu poţi şti care e valoarea banului "decât atunci când ți-i gestionezi singur".

15 iul. 2022, 10:46
Gică Popescu a dezvăluit câţi bani de buzunar le dă copiilor săi. „Vrei mai mult, muncește pentru mai mult. Banii nu pot să fie la liber”
foto: Gazeta Sporturilor

Gică Popescu a vorbit despre educația financiară pe care le-o oferă celor doi copii ai lui, Nicolas (19) și Maria (20), după ce a fost întrebat dacă urmează exemplul oferit de Shaquille O’Neal care nu le pune copiilor bani la dispoziţie.

„Fata mea a terminat anul acesta Esade, una dintre cele mai bune facultăți de business din lume, și sunt mândru de asta. Pentru că eu când am ales să nu mă fac antrenor, am ales tocmai pentru a le da copiilor mei continuitate la școală. Și răsplata mi-a venit anul ăsta, când fata mea a terminat Esade, la Barcelona. Dar eu i-am zis „ok, îți plătesc școala, îți plătesc cazarea și îți dau 1.000 de euro pe lună să mănânci, să faci ce vrei tu”, a declarat Gică Popescu, conform Gazeta Sporturilor.

Citeşte şi: Cum le-a spus Gică Popescu celor trei copii că urmează să meargă la închisoare: „Am izbucnit toți în plâns”

„Baciul” a spus că i-a oferit fiicei sale o mie de euro pe lună, timp de patru ani, în condiţiile în care a recunoscut că „în Barcelona, cu 1.000 de euro pe lună e greu”.

„A trăit cu 1.000 de euro pe lună. Se ducea cu mașina dimineața la facultate și n-o lua pe autostradă, unde plătea 4 euro, o lua pe la munte, unde nu era taxă.

O mie de euro pe lună. Adică vreo 30 de euro pe zi. Vrei mai mult, muncește pentru mai mult. Banii nu pot să fie la liber, așa. Că banii sunt greu de făcut. O mie de euro, niciun leu în plus. Ei trebuie să realizeze care e valoarea banului. Banii se fac greu și-atunci când îi faci trebuie să ții de ei. Dacă sunt fără limită, nu le știi valoarea. Ei trebuie să știe ce înseamnă un euro. Și nu știi decât atunci când ți-i gestionezi singur. Nico, de exemplu, are 500 de euro pe lună de la club. Jucătorii care au făcut 16 ani semnează pe un salariu de 500 de euro. Cu asta a trăit. Mănâncă la club, îi plătesc eu cazarea, în rest – 500 de euro pe lună. Are 8.000 de lei în cont strânși. Vrei mai mult? Joacă la echipa mare și schimbăm contractul”, a explicat fostul fotbalist, component al Generaţiei de Aur.

De altfel, Gică Popescu a recunoscut că fiul său ar urma să negocieze chiar cu el contractul la echipa Farul Constanţa, spunând că „e cam la impuse, o să-i spun „ăsta e contractul, semnează-l”, că eu știu care e valoarea pe care trebuie să semneze”.

Citeşte şi: Fiica lui Gică Popescu, imagini fierbinţi din vacanţa în Mexic. S-a pozat în cel mai mic costum de baie posibil FOTO