Gică Popescu, apel către MTS şi Ministerul Sănătăţii. „Baciul” vrea spectatori pe stadioanele din România

Gică Popescu, consilier onorific al prim-ministrului pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti, a declarat că fotbalul fără spectatori este dezolant şi că Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii ar trebui să ia în calcul revenirea acestora pe stadioane.

17 iun. 2020, 10:38
Gică Popescu, apel către MTS şi Ministerul Sănătăţii. „Baciul” vrea spectatori pe stadioanele din România

Gică Popescu propune trecerea la următorul pas, după ce a văzut primele meciuri de la reluarea Ligii 1.

„Probabil că în funcţie de cum va evolua această epidemie, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii se vor gândi şi la prezenţa unui număr mai restrâns la început de spectatori în tribună. Eu cred că ar trebui să se întâmple acest lucru pentru că fotbalul fără spectatori este trist. Am văzut această primă etapă a reluării campionatului fără spectatori şi pe alocuri erau momente dezolante, cu jucătorii auzindu-se în momentul în care comunică între ei. Eu cred că ar fi benefic la un moment dat, în funcţie de evoluţie, să readucem spectatorii în tribune”, a declarat Gică Popescu.

Ministrul Sănătăţii: La următoarea relaxare poate ne gândim şi la spectatori

„Pericolul acestei pandemii nu a trecut, trebuie să fim foarte atenţi, să fim profesionişti în continuare, atât pe teren, cât şi în afara lui, pentru că pericolul acolo apare. Noi avem toţi jucătorii testaţi de 4 ori, dar pericolele apar în momentul în care fotbaliştii părăsesc terenul de antrenament şi merg în sânul familiei sau cu prietenii. Se pot infecta acolo, noi le-am atras atenţia, am avut un regulament de ordine interioară destul de aspru, astfel încât jucătorii să fie conştienţi că pericolul nu a trecut şi putem pune buna desfăşurare a competiţiei în pericol”, a mai spus Gică Popescu.

FRF şi LPF, refuzate de Ministerul Sănătăţii. De când va fi permis accesul fanilor pe stadioanele din România

Ediţia 2019-2020 a Ligii 1, întreruptă la 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus, a fost reluată pe 13 iunie, dar mai multe meciuri au fost suspendate din cauza apariţiei unor cazuri de infectare cu COVID-19 la Dinamo şi FC Botoşani. Echipele de fotbal şi-au reluat activitatea pe 15 mai, când autorităţile statului au permis antrenamentele în grupuri restrânse, în condiţii de izolare.

De la 1 iunie, autorităţile au permis organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii.