Gigantul Nestlé retrage produse conţinând carne de cal din Spania şi Italia

Publicat: Marţi, 19 Februarie 2013 09:22 // Actualizat: Marţi, 19 Februarie 2013 09:22 // Sursa: Mediafax

Grupul elveţian Nestlé a anunţat luni că retrage de la vânzare în Spania şi Italia două produse prezentate ca fiind de vită dar care conţin carne de cal.

"Testele noastre au descoperit urme de ADN de cal în două produse pe bază de vită furnizate de H.J Schypke", o companie germană subcontractoare a JBS Toledo NV, anunţă numărul 1 mondial în agroalimentaţie, într-un comunicat.

Nestlé a decis să retragă "imediat"de la vânzare în Spania şi Italia ravioli şi tortellini vânduţi sub numele Buitoni Beef Ravioli şi Beef Tortellini. "Îi vom înlocui cu produse în cazul cărora testele ADN au confirmat că au în conţinut 100 la sută carne de vită", adaugă comunicatul.

În plus, un sortiment de lasagna congelată destinată industriei restaurantelor, Lasagnes à la Bolognaise Gourmandes, produsă în Franţa, va fi, de asemenea, retrasă de la vânzare, continuă Nestlé fără alte precizări. Proporţia de carne de cal în aceste produse este mai mare de 1 la sută, continuă comunicatul.

"Siguranţa alimentară nu este pusă în discuţie, dar proasta etichetare a produselor face ca acestea să nu îndeplinească criteriile foarte stricte pe care consumatorii le aşteaptă din partea noastră", insistă grupul.

Nestlé precizează că a dispus noi teste pentru a depista eventuale urme de carne de cal în vită în instalaţiile sale de producţie din Europa.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H