GIGI BECALI, anunţ bombă despre STEAUA. Ce se întâmplă cu PALMARESUL echipei

Gigi Becali a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, că SC FC Steaua Bucureşti SA, societatea pe care el o controlează, este fără dubiu deţinătoarea palmaresului fostei echipe de fotbal a armatei, din care fac parte inclusiv Cupa Campionilor Europeni, câştigată în 1986, Supercupa Europei (1987), 26 de titluri de campioană, 22 de Cupe ale României, 6 Supercupe ale României şi o Cupă a Ligii.

RomaniaTV.net
01 sept. 2015, 11:01
GIGI BECALI, anunţ bombă despre STEAUA. Ce se întâmplă cu PALMARESUL echipei

Gigi Becali a declarat că CSA Steaua nu are dreptate când revendică palmaresul clubului de fotbal de până la preluarea echipei de către el, întrucât, prin protocoalele şi documentele semnate între părţi, acesta a fost cedat către AFC Steaua şi mai apoi către SC FC Steaua Bucureşti SA. „Ei spun că echipa Steaua nu trebuie să mai fie înregistrată şi că palmaresul face parte din patrimoniul CSA, conform legii. Dar vă arăt eu cum vor să respecte legea”, a declarat Gigi Becali.

Referitor la faptul că CSA Steaua a câştigat în instanţă, la ICCJ, definitiv şi irevocabil marca Steaua, Gigi Becali  atenţionat că acest fapt nu atrage şi palmaresul, şi tradiţia: „Emblema nu atrage după ea tradiţia şi palmaresul. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a vorbit doar despre emblemă. Nu putea să spună Înalta Curte despre emblemă, că nu era în cererea lor. În cererea lor era doar marca”.

 

Gigi Becali a arătat că palmaresul, tradiţia, istoria şi culorile echipei de fotbal care a câştigat Cupa Campionilor Europeni a trecut mai întâi de la CSA Steaua, prin hotărâre judecătorească (statut) la Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti, iar apoi, prin hotărârea Adunării Generale şi ulterior prin hotărâre judecătoreasă a ajuns la SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, societate controlată de el şi familia sa.

Finanţatorul FCSB a declarat că, la momentul înfiinţării SC FC Steaua Bucureşti, toţi generalii care făceau parte din Consiliul de Administraţie al AFC Steaua au votat în favoarea tranzacţiei tuturor drepturilor către noua societate, inclusiv a palmaresului şi mărcii şi a arătat că el şi-a respectat întotdeauna toate obligaţiile.

„În Adunarea Generală, Roşu, comandantul CSA Steaua, Boroi – vicepreşedinte şi toată conducerea CSA ridică mâna, sunt filmaţi, pentru a aproba Adunarea Generală în care s-a aprobat. Doar bodyguarzii lui Păunescu s-au abţinut. Ce s-a aprobat atunci SC Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A. S-a votat în unanimitate. Apoi se votează cuvânt cu cuvânt această tranzacţie. FC Steaua Bucureşti SA şi cel mai important punct, unde spune aşa: SC FC Steaua Bucureşti SA va prelua fără nicio altă formalitate locul din Divizia A subrogânduse sub toate drepturile Asociaţiei. Deci a preluat tradiţie, tot. Subrogându-se sub toate drepturile Asociaţiei, asta înseamnă. Astea toate s-au făcut cu instanţă, cu judecători, nu le-am făcut eu. Am adus un notar care să certifice adevărul semnăturilor şi această tranzacţie. Am făcut bine, că vedeţi ce se întâmplă acum”, a arătat Gigi Becali.

„În 24.11.2006 ei trimit către SC FC Steaua, adică societatea mea, şi spun că având în vedere cele înscrise mai sus şi în virtutea bunelor relaţii extinse între instituţiile noastre rugăm să vă adresaţi AS FC Steaua pentru stingerea creanţelor. Se referă la datoriile pe care le-am preluat, ca ei să nu mai aibă niciun fel de problemă. Eu m-am ţinut de cuvânt, am preluat datoriile de la AVAB (…), conform unui amendament, am preluat datoria AVAB de 900000, am plătit la licitaţie toată tribuna oficială, nocturna. Conform înţelegerii eu le-am făcut alea pentru că ei trebuiau să predea toată baza spre folosinţă – scrie în acte. Eu am făcut 3 milioane doar asfalt, că jucam în Liga Campionilor, mi-era ruşine, am pus gazon, am făcut teren sintetic de 800.000, tabelă de 800.000 – am lăsat-o acolo. Am investit milioane doar în infrastructură şi scrie prin protocol că devin proprietatea statului. Dar eu le-am făcut cu gândul că le folosesc eu şi nu că ei sunt hoţi şi după ce le fac spun ia ieşi tu afară. Eu m-am ţinut de cuvânt, au intrat în administrarea lor”, a punctat Gigi Becali.

„Eu putem să-i dau în judecată că m-au dat afară şi să le cer banii pe investiţii. Dar am plecat şi am acceptat şi asta, că sunt mic, nu am grad. Am acceptat toate. Acum vin şi spun şi eu, la modul general: dacă primăriile fac stadioane, pentru ce le fac? Nu ca să se joace fotbal pe ele? Eu vin, fac stadionul, dau banii, investesc în el şi apoi ieşi afară. Doar mie mi se întâmplă. La Dinamo nu, la Rapid nu. Nu-i nimic, suport şi asta. Am adus aproximativ 150 de milioane bani din Europa fără să vând nimic din patrimoniul României, am plătit 50 de milioane taxe şi impozite la statul român, iar restul i-am băgat în circuitul economic al României”.

Din punct de vedere legal, sunt sută la sută proprietar la Steaua. Nici măcar un telefon, o taxă la maşină nu am plătit, nu am luat dobândă niciodată la banii cu care am împrumutat Steaua. Iar din punct de vedere moral, m-am dat jertfă pentru Steaua şi mai mare moralitate nu există„, a subliniat Gigi Becali.

„Eu am făcut lucruri frumoase, care mi-au adus celebritatea, dar celebritatea mi-a adus puşcăria. Nu imi pare rau de ce am facut, erau virtutiile tineretii, acum incep sa fac altceva. Dar fac si eu o gluma, ca spiritul nu l-am pierdut, si zic si eu: o dau inapoi. Daca vor, o dau inapoi. O dau cu datorii zero, adica cu salariile fara o luna, iar cand vine luna ailalta cu salarii sa plateasca 7-8 sute de mii si sa plateasca la stat. Le-o dau pe zero, cu licenta UEFA si o dau cu jucatori in divizia A. O dau acum in iarna, dar nu mi-a raspuns domnul ministru”, a mai spus finanţatorul Stelei.

Gigi Becali  mai spus că are de încasat prin Steaua 10 milioane de euro până la 1 iulie 2016: „50 gardos, 1,5 mil din televizare, 5-6 mii sponsori, UEFA inca 1,2 mil… sunt 10 mil pe care ii am in cont. Pai banii astia nu ii dau, ii iau eu ca dividende. Intrebati-l pe domnul ministru, ca el se uita la tv. Nu puteti sa negociati ceva? Luati juristi si generali si eu singur si negociem. Hai sa facem treaba si sa terminam balciul asta”.