Gigi Becali ar putea fi din nou un om liber. Cum ar putea fi eliberat

Dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali şi MApN ar putea fi rejudecat din cauza unei erori de procedură a judecătorilor. Apărătorii lui Gigi Becali vor să demonstreze faptul că magistraţii nu ar fi avut competenţa să-l judece pe clientul lor, întrucât în dosar s-ar afla documente clasificate la care nu au avut acces.

21 oct. 2013, 07:13
Gigi Becali ar putea fi din nou un om liber. Cum ar putea fi eliberat

Avocatul Cătălin Dancu susţine că schimbul de terenuri între Gigi Becali şi MApN a fost girat în CSAT şi există chiar şi un act semnat de Emil Constantinescu, potrivit România TV.

În 17 ianuarie 1997, în şedinţa CSAT, preşedintele Emil Constantinescu, şeful servicilor secrete, premierul, ministrul de Finante şi ministrul de Justiţie, ministrul Apărării Naţionale au decis, pe o fundamentare creată de fiecare minister în parte, că acest schimb de terenuri este important atât sub aspectul securităţii naţionale, cât mai ales legal, oportun, important pentru statul român„, a precizat avocatul lui Gigi Becalu, Cătălin Dâncu.

Potrivit acestuia, magistraţii au judecat cazul, deşi nu au avut acces la informaţii secrete. „Dosarul lui Becali este SS ID 00, secret de stat de importanţă deosebită cu doi de 0, ceea ce înseamnă un înalt grad de securitate şi confidenţialitate a informaţiilor. S-a constat că din cei opt judecători care au judecat în fond şi în recurs dosarul lui Becali, numai anumiţi judecători deţineau certificate ORNIS, adică documente de acces la informaţiile clasificate„, a spus Cătălin Dancu.

Astfel, Gigi Becali ar putea fi repus în liberate, iar dosarul ar putea fi rejudecat.

CITEŞTE ŞI: Gigi Becali, nervos pe judecători: Vă jucaţi cu mine, în România sunt lagăre de exterminare, nu închisori