Gigi Becali ar putea să cumpere o echipă din Grecia: „Acum ce vreţi? Să nască fetele şi să fiu la puşcărie? Aşa vreţi?”

Gigi Becali (61 de ani) a declarat la ultima conferință de presă din 2019 că este tentat să-și ia cetățenia greacă și să emigreze din România, deranjat de acuzațiile de spălare de bani pe care le-a primit din partea DNA.

30 dec. 2019, 10:26
Gigi Becali ar putea să cumpere o echipă din Grecia: „Acum ce vreţi? Să nască fetele şi să fiu la puşcărie? Aşa vreţi?”

Informația a ajuns și în presa elenă, care a venit chiar cu un scenariu surpriză. Jurnaliștii de la thrakisports.gr au dezvăluit că finațatorul roș-albaștrilor ar putea prelua chiar o echipă din prima ligă a campionatului, este vorba despre Skoda Xanthi.

Ei s-au bazat pe faptul că Xanthi nu face parte dintre primele echipe din Grecia, și că este mai ușor de intrat în acționariat, dar și că acolo au evoluat, de-a lungul timpului, mai mulți fotbaliști români.

Gigi Becali: „Cum să spui că donaţia sau milostenia reprezintă spălare de bani?” Cât plăteşte lunar pe salarii la spital şi mănăstire

”La pușcărie m-au băgat. Au avut fetele mele 18 ani, n-am fost la niciuna la majorat. Acum ce vreți? Să nască fetele și să fiu la pușcărie? Așa vreți? Eu nu vreau asta. Mă duc unde sunt protejat. Ce țară mă protejează, acolo mă duc. Am fost în Grecia și m-am interesat. Am luat o firmă de avocatură, am plătit acolo.

Eu plec! Nu mai sunt dispus să fie familia mea batjocorită. Mă duc într-o țară unde statul mă protejează. Pe mine, statul nu mă protejează. Nu e o Românie normală, cum zice Iohannis. Nu e normal când eu am donat bani și tu spui că i-am spălat. Nu e normal când toți cei care au dus bani în offshore-uri să nu fie acuzați de spălare de bani. Eu vreau să stau liniștit”, a spus Becali, în cadrul unei conferințe de presă.

Suma pentru care Gigi Becali este acuzat de spălare de bani

Gigi Becali s-a prezentat, în urmă cu o lună, în față procurorilor DNA alături de avocatul Alice Drăghici. Vasile Geambazi, nepotul său, și patronul FCSB sunt suspecți într-un dosar referitor la o afacere imobiliară, cu un teren din Voluntari.

DNA susține că Becali a spălat împreună cu nepotul său 50 de milioane de euro. Finanțatorul FCSB susține că acești bani i-a dat cadou lui Vasi Geambazi și a vorbit despre actele de caritate pe care le-a făcut.