Gigi Becali construieşte locuinţe în pădurea Andronache din Voluntari. Firma de construcţii la care latifundiarul este acţionar majoritar abia a ieşit din insolvenţă

Gigi Becali demarează construirea de noi locuinţe în pădurea Andronache. Firma Arcom, al cărui acţionar majoritar este latifundiarul din Pipera, nu se mai află în procedură de insolvență de anul trecut, astfel încât reîncepe dezvoltările rezidențiale.

12 oct. 2022, 12:35
Gigi Becali construieşte locuinţe în pădurea Andronache din Voluntari. Firma de construcţii la care latifundiarul este acţionar majoritar abia a ieşit din insolvenţă

Terenul pe care Becali va începe să construiască are o suprafaţă de aproape 25.000 de mp, dintre care 2 hectare sunt pădure. Terenul a fost evaluat la 18,34 de milioane de lei.

Există intenția unanimă a acționarilor existenți de a desfășura activități de dezvoltare imobiliară pe terenul ce urmează a se aduce ca aport la capitalul social de către George Becali, pentru acest nefiind însă clarificată situația de urbanism, prin poziționarea sa fiind apt să obțină în perioada următoare un regim urbanistic corespunzător”, se arată în Monitorul Oficial, consultat de Economica.net.

Firma Arcom a fost timp de 12 ani în insolvenţă, procedură din care a ieşit în iunie 2021 din insolvență. Societatea începuse înainte de criză construcția a trei blocuri în Pipera, însă criza a dus la oprirea lucrărilor pe şantier. Construcţiile au fost cumpărat de un investitor din Marea Britanie.

Citeste si Anunț imobiliar devenit viral în Cluj-Napoca. Cât te-ar costa garsoniera cu pat deasupra băii

Gigi Becali dezvoltă un nou proiect imobiliar în pădurea Andronache

Gigi Becali a declarat pentru Economica.net anul trecut că deține zeci de hectare de teren în nordul Capitalei, din care a tot vândut în ultimii ani mai multor dezvoltatori imobiliari, și că are planuri de sute de milioane de euro. Pe o parte din terenuri au proiecte imobiliare și fiicele acestuia.

Am început proiecte imobiliare și cu prima fată, și cu a doua. După aceea ne vom extinde foarte mult, vom face imobiliare de sute de milioane de euro. Aveam planuri și înainte, dar acum piața a crescut, e cerere multă, ofertă nu prea e, și atunci dacă tot e, am zis hai să ne apucăm să facem. Dar ei fac (nr. fiicele și ginerele), eu doar îi consiliez. Eu am firma Becali Imobiliare prin care se vând apartamentele, răspund în fața oamenilor că tot ce se vinde este în regulă, că nu-i păcălește nimeni”, a declarat Becali, anul trecut, pentru Economica.net.

Becali intenţionează să facă concurență serioasă dezvoltatorilor.

„Dacă cineva vinde cu 1.500 de euro metru pătrat, eu vând cu 200 de euro mai puțin decât toți dezvoltatorii”, ne-a mai declarat George Becali.

Citeste si Au crescut prețurile la imobiliare. Cât costă să închiriezi o garsonieră în București: „Tarifele vor continua să se majoreze!”