Gigi Becali, convocat în faţa Comisiei de Disciplină a FRF. Sancţiune DRASTICĂ pentru finanţatorul celor de la FCSB

FRF a decis să-l cheme pe Gigi Becali în faţa Comisiei de Disciplină pentru declaraţiile sexiste date joi, iar latifundiarul din Pipera riscă o amendă de până la 60.000 de lei.

21 dec. 2018, 11:36
Gigi Becali, convocat în faţa Comisiei de Disciplină a FRF. Sancţiune DRASTICĂ pentru finanţatorul celor de la FCSB

Gigi Becali va plăti pentru declaraţia făcută după ce a aflat că UEFA l-ar putea obliga să formeze şi să investească într-o echipă de fotbal feminin, anunţă ProSport.

„Dacă vor să mă pună să am echipă feminină, mă retrag din fotbal. Cum adică să faci lucruri împotriva lui Dumnezeu. Am şi eu păcatele mele. Dar lucruri nefireşti nu fac. Nu! Asta e aliniere la idelile lui Satan. Fetele să joace handbal, baschet. Cum să joace femeie fotbal? Nu e făcută pentru fotbal. Mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal. Femeia a fost făcut de Dumnezeu din bărbat, pentru bărbat. Femeia e făcută să fie atrasă bărbatul de ea. Dacă facem asta, batjocorim formele făcute de Dumnezeu ca să îl atragă pe bărbat. O schimonosim pe femeie! Boxul şi fotbalul le schimonoesc pe femei”, a spus Gigi Becali.

Gigi Becali, PROBLEME GRAVE la UEFA. Comunicat OFICIAL al forului european: de la ce a pornit SCANDALUL

Latifundiarul se încadrează la Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar, cel care prevede următoarele pedepse: „Orice persoană care, în mod public, discriminează sau denigrează pe altcineva într-o manieră jignitoare pe motive de rasă, culoare, limbă, religie, sex, originie etnică sau care comită o altă fapte având acest caracter (…) va fi sancţionat cu o penalitate sportivă de la 5.000 la 60.000 de lei, la fiecare nouă abatere de acelaşi tip penalitatea urmând să fie majorată cu jumătate faţă de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim, clubul va fi sancţionat gradual cu programarea jocurilor fără spectatori de la 1 la 4 etape cumulat cu o penalitate sportivă de 60.000 de lei. Dacă acesta este un oficial asimilat, penalitatea va fi de la 10.000 la 80.000 de lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi în cazul în care o persoană are un comportament xenofob, ofensator sau care hărţuieşte o altă persoană pe astfel de motive”.