Gigi Becali, decis să cumpere casa în care a copilărit Arsenie Boca. Suma colosală pe care e dispus să o plătească

Credincioșii merg an de an la mormântul lui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, din Hațeg. E unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din România.

14 sept. 2022, 21:36
Gigi Becali, decis să cumpere casa în care a copilărit Arsenie Boca. Suma colosală pe care e dispus să o plătească

Gigi Becali se numără printre cei care merg la momântul lui Arsenie Boca din Hațeg. E un loc atât de special pentru finanțatorul de la FCSB încât se gândește serios să cumpere casa în care a trăit Arsenie Boca și e dispus să plătească o sumă uriașă, potrivit unor surse ale Impact.

Mii și mii de creștini merg anual la Hațeg. Părintele Arsenie Boca, născut în 1910, a locuit acolo o perioadă, fiind stareț, în anii 50, pictor bisericesc și teolog.

A avut o viață nu numeroase obstacole și evenimente. Faptul că reușit să treacă peste toate l-a făcut să devină un model în rândul credincioșilor. Mulți români sunt convinși că are puterea să facă minuni. Așa au ajuns atâția credincioși să meargă în pelerinaje la Mănăstirea Prislop.

Despre Gigi Becali știm cu toții că este un om al bisericii, un credincios extrem de devotat. Nu de puține ori latifundarul a donat bani sau chiar a clădit lăcașuri de rugăciune. Acum a venit momentul să vrea să cumpere casa în care a copilărit Părintele Arsenie Boca.

Potrivit unor surse apropiate lui Becali, ar avea de plătit 3,5 milioane de euro pentru casa respectivă.

„O țară întreagă, dacă nu cumva și o parte din lume a auzit de Arsenie Boca. Ca urmare, nu e nevoie să-i dai un aspect economic în primul rând acestor locuri îndrăgite de mulți conaționali.Aici se poate organiza, spre exemplu, poate cel mai mare pelerinaj din lumea creștină ortodoxă. Pentru asta însă e nevoie de cineva și cu multă credință, și cu bani!

Aceasta ar fi cea mai bună variantă pentru toată lumea! Și anume, cea prin care casa natală a lui Arsenie Boca să fie cumpărată de un român cu credință în Dumnezeu și cu potență financiară”, au precizat pentru Impact.ro sursele citate.

La începutul verii, casa natală a Părintelui Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare, iar suma de la acel moment era 10.000 de lei, dar agenția care se ocupă de vânzare spune că nu era o sumă reală.

„Prin natura implicării, nu pot face niciun fel de comentariu legat de nume sau de sume. Pot doar să vă spun că interesul a crescut. Dacă ea nu s-a vândut până acum e din simplul motiv că am decis să permitem cât mai multor persoane să facă oferte.

Există, însă, și o veste foarte bună. Din cele 8,5 hectare ale proprietății despre care discutăm, 1.600 de metri pătrați au devenit teren intravilan. Ca atare, viitorul proprietar ce-i va cumpăra pentru un preț agreat de ambele părți va primi prin donație și restul proprietății.

Nu ne-am impus niciun termen de vânzare. Atunci când Dumnezeu va hotărî că trebuie să se facă acest lucru, se va face! Eu nu pot avansa dacă acest lucru se va întâmpla într-o lună sau până la sfârșitul anului”, a declarat Marius Bărbulescu, reprezentatul agenției în cauză, pentru Impact.

Citește și Gigi Becali, reacție neaşteptată despre decesul Reginei Elisabeta a II-a. „Ăia nu mai contează?”

Citește și Gigi Becali nu se dezminte. Cât costă o cameră la hotelul de pe litoral al patronului FCSB