Gigi Becali, DECIZIE SURPRIZĂ: Vrea să dea statul român în judecată

Gigi Becali începe războiul cu statul român la CEDO. Latifundiarul din Pipera a primit o vizită surpriză la penitenciarul Poarta Albă. Un avocat străin, specializat în legislația drepturilor omului, îl va ajuta să dea în judecată statul român pentru modul în care este tratat în închisoare. 

RomaniaTV.net
10 mai 2014, 08:29
Gigi Becali, DECIZIE SURPRIZĂ: Vrea să dea statul român în judecată

Gigi Becali a avut întânirea cu avocatul italian după ce nu a putut beneficia de ziua liberă pentru a-şi vizita familia. 

Gigi Becali ar fi trebuit să fie liber vineri, însă conducerea Penitenciarului Poarta Alba a decis că patronul Stelei să primească ziua liberă la o dată ulterioară. 

Conform conducerii din Penitenciarului Poarta Albă, latifundiarul din Pipera nu a fost lăsat liber vineri, urmând ca momentul în care acesta iese să fie stabilit de către comandantul închisorii.

„Deţinutul Gigi Becali nu a ieşit din Penitenciar şi nici nu va ieşi în cursul zilei de azi (vineri.n.red.). Ziua liberă pe care o va primi urmează să fie stabilită de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă pentru FANATIK, Gabriel Botezan.

GIGI BECALI aşteaptă cu nerăbdare decizia Penitenciarului, care urmează să stabilească ziua în care va putea merge să îşi vadă familia. 

Citeşte şi GIGI BECALI a scăpat de dubă. Gestul care îi schimbă viaţa lui BECALI în închisoare

În ciuda celor speculate în ultima vreme, că GIGI BECALI s-ar putea întâlni, în ziua liberă, cu familia la Constanţa, din cauză că ar pierde prea mult pe drum, până la Bucureşti, Virgil Becali a confirmat pentru România TV că GIGI BECALI vrea să-şi vadă familia acasă, la Bucureşti.

De acum înainte, GIGI BECALI ar putea beneficia în fiecare lună de o zi liberă, în care să-şi întâlnească familia, dincolo de zidurile închisorii.

Citeşte şi Gest DISPERAT al mamei lui GIGI BECALI. Patronul Stelei e FOARTE SUPĂRAT

Recent Gigi Becali a început şi munca în afara penitenciarului, el aflându-se deja în a doua săptămână în care lucrează la Academia de Fotbal a lui Gheorghe Hagi.

Potrivit Legii 275/2006, „persoanele private de libertate care au avut o conduită constant pozitivă pot fi recompensate cu permisiunea ieşirii din penitenciar pe o durată determinată”.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.