Gigi Becali, despăgubit pentru terenurile de pe traseul autostrăzii Bucureşti – Ploieşti. Ce sumă va primi de la STAT

Gigi Becali va fi despăgubit cu 85.000 de lei (19.000 euro) pentru 723 de metri pătrați de teren de expropriat, adică o medie de 117 lei (23 de euro) pe mp, potrivit unei Hotărâri de Guvern publicată în Monitorul Oficial.

10 mai 2018, 12:12
Gigi Becali, despăgubit pentru terenurile de pe traseul autostrăzii Bucureşti – Ploieşti. Ce sumă va primi de la STAT

Gigi Becali va primi acești bani la 30 de zile de la momentul în care îi va solicita. Pe traseul autostrăzii, Gigi Becali are două terenuri încadrate la categoria „arabil”, unul de 33.000 de mp și unul de 24.000 de mp. De expropriat însă, va fi expropriat numai pentru 718 mp dintr-unul și 5 mp din altul, exact de cât are nevoie autostrada să treacă pe terenurile sale, conform proiectului.

CSA STEAUA vs. FCSB. Prima decizie a judecătorilor în PROCESUL DESPĂGUBIRILOR de 37 de milioane de EURO

În textul HG guvernamentale, mai apar și alți beneficiari ai exproprierii de terenuri pentru București – Ploiești: Gabriela Crăiniceanu, Marin Alexandru, Dumitru Paraschiv, Stefano de Romeo. Pentru toți aceștia, despăgubirile aprobate sunt de 470.000 de lei.

„Se aprobă declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național Construcția autostrăzii București – Brașov, tronsonul București – Ploiești, aflate pe raza localității Voluntari, județul Ilfov”,  se arată în textul de HG.

FCSB recunoaşte că a folosit ILEGAL marca Steaua. Ce au cerut avocaţii lui Gigi Becali ÎN INSTANŢĂ

Finalizarea lucrărilor la ultimii 3,3 kilometri din Autostrada București – Ploiești, ce includ cei 500 de metri de la Popasului, este așteptată pentru acest an, potrivit datelor CNAIR. În acest moment, această autostradă, fiind nefinalizată, se termină mai înainte de Șoseaua de Centură a Capitalei.