EXCLUSIV Gigi Becali, despre dosarul privind frauda la vot: Nu am încălcat nicio lege. Eu nu l-am cunoscut pe procuror, poliţaii au venit să-şi facă poze cu mine

Gigi Becali, patronul echipei de fotbal FCSB, a fost trimis în judecată în dosarul în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot. Gigi Becali susține că este nevinovat. ”Nu am încălcat nicio lege”, a spus Becali la România TV.

01 mai 2023, 23:13
EXCLUSIV Gigi Becali, despre dosarul privind frauda la vot: Nu am încălcat nicio lege. Eu nu l-am cunoscut pe procuror, poliţaii au venit să-şi facă poze cu mine

Gigi Becali nu scapă de problemele cu justiția. A fost trimis în judecată pentru infracţiunea de fraudă la vot. Este vorba despre faptul că în octombrie 2018, patronul FCSB s-a prezentat la vot la „Referendumul pentru familie”, în cadrul căruia românii au fost chemaţi să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, respectiv dacă formularea „căsătoria liber consimţită între soţi” să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. Pentru fapta sa Gigi Becali riscă o pedeapsă cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Citește și: Gică Hagi şi fiica lui Gigi Becali, afacerea cu care dau lovitura în această vară

”Eu cand m-am dus sa votez, au spus sa dam telefon la Sectorul 1 sa vedem daca esti pe lista. Eram pe lista. Nu am incalcat nicio lege”, a spus Gigi Becali la România TV.

Becali a explicat că inițial a fost acuzat de participare la referendum fara drept, apoi procurorul a schimbat incadrarea ”ca am votat fara drept”. ”E diferenta, prima nu se pedepsește, pentru a doua exista pedeapsă”, a mai spus Becali.

Citește și: Gigi Becali merge până la capăt cu retragerea din fotbal. Nu mai e patronul FCSB, a cedat acțiunile clubului

”Eu nu am vrut sa votez și au spus stati dl Becali ca sunam la Sectorul 1. Eu nu l-am cunoscut pe procuror. Nici buna ziua, nu-l cunosc. A venit militianul la palat, nu l-am cunoscut in viata mea pe procuror. Polițistul a lăsat citația la portar la palat”, a mai spus Becali.