Gigi Becali, despre înfrângerea Stelei: N-ai valoare dacă pierzi cu 3-1 de la 1-0

Patronul Stelei, Gigi Becali, îi consideră vinovaţi pentru înfrângerea Stelei de la Vaslui pe portarul Răzvan Stanca şi pe mijlocaşul Alexandru Chipciu.

RomaniaTV.net
28 aug. 2012, 06:20
Gigi Becali, despre înfrângerea Stelei:  N-ai valoare dacă pierzi cu 3-1 de la 1-0

 „Ultimele 30 de minute au fost negre pentru Steaua. Până atunci am reuşit să facem un joc bun. Am avut două două situaţii în care trebuia să marcăm, să facem 2-0, 3-0, dar dintr-un corner – nu ştiu dacă cineva a atins mingea la şutul lui N’Doye – am primit un gol. Ce a urmat nu are rost să mai discutăm, pentru că a fost o greşeală foarte mare a lui Răzvan, care ne-a costat foarte mult. Sunt supărat că am pierdut. Trebuie să vedem unde am greşit”, a spus Reghecampf la Digi Sport.

Tehnicianul a adăugat că jucătorii săi trebuie să se comporte matur şi să repare ce au greşit. „Ultimele 20 de minute ne-am aiurit, am început să pierdem foarte multe mingi simple. Pe Adi Popa l-am scos pentru că nu mai putea. Trebuia să mai introduc un vârf, să punem presiune, aveam 1-0. Dar noi am primit gol din fază fixă. Noi ne-am bătut singuri, dacă analizezi concret. Trebuie să strângem rândurile, să fim bărbaţi şi să câştigăm următoarele meciuri. Nu trebuie să dăm vina pe nimeni, noi am greşit, noi trebuie să reparăm. E un sentiment de frustrare, mai ales că am avut meciul în mână. Când te baţi singur e greu de digerat înfrângerea„, a mai spus Reghecampf.

La randul său, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, i-a găsit vinovaţi de înfrângerea echipei sale în partida cu FC Vaslui pe portarul Răzvan Stanca şi pe mijlocaşul Alexandru Chipciu, aceştia urmând să nu mai fie titulari de la următoarea partidă.

Popa a fost piston, a venit în apărare, s-a apărat foarte bine, a fost foarte activ pe dreapta. Când îl scoţi pe Popa, care e foarte activ, contează. Gata, că echipa e obosită. Îi reproşez lui Chipciu, care dormea pe teren. Lui Rusescu nu ai ce să-i reproşezi, că nu mai putea, nu era în apele lui, l-am văzut de la început. Noi am dominat meciul ăsta cap-coadă, eu aşa zic, poate sunt subiectiv. 3-1 este un scor mincinos. Au dat un gol dintr-o fază fixă, apoi au mai dat un gol care nu e gol… Dar nu au dat ei gol, a dat Stanca gol. Greşeli de astea nu sunt permise. Asta înseamnă şi lipsă de concentrare, înseamnă figuri. Când e să se aleagă praful, aşa e… „, a spus finanţatorul Gigi Becali, care a precizat că portarul Ciprian Tătăruşanu va reveni titular.

Apoi în vizorul patronului a intrat Chipciu, Becali promiţându-i şi lui un loc pe banca de rezerve: „Sunt dezamăgit pentru că dacă ai 1-0 în minutul 60 şi nu poţi să scoţi nici măcar un egal înseamnă că nu eşti mare echipă. Nu e ghinion, mă îmbăt cu apă rece. Ce ghinion? N-ai valoare dacă pierzi cu 3-1 de la 1-0. Sau există vreo doi-trei jucători care sunt indolenţi, care nu trebuie să-i bagi şi trebuie să-i amendezi. De unde s-a dat al doilea gol? De pe partea stângă. Cine trebuia să fie acolo, Chipciu, nu? Chipciu o să-l vedeţi voi numai pe bancă, vă promit! O să joace Adi Popa. Din ce parte a venit al treilea gol? Chipciu dormea pe acolo, mergea cu mâinele în şold… S-ar putea să iau eu un fotbalist care să dribleze. Asta îi trebuie Stelei, un fotbalist care să dribleze„.

Formaţia FC Vaslui a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (0-0), echipa Steaua Bucureşti, în ultimul meci al etapei a VI-a a Ligii I, aceasta fiind prima înfrângere a „roş-albaştrilor” în campionat, în acest sezon. Golurile învingătorilor au fost marcate de Celeban ’59, Sânmărtean ’83 şi M. Niculae ’88, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Chipciu, în minutul 51.