Gigi Becali, după dezmăţul de la Untold Dubai: „Unul cu pahar în cap, cu bătaie şi curvăsăreală…”

Gigi Becali a anunțat marți că a câștigat procesul cu România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

20 feb. 2024, 19:11
Gigi Becali, după dezmăţul de la Untold Dubai: „Unul cu pahar în cap, cu bătaie şi curvăsăreală…”

Gigi Becali tocmai a câștigat, la CEDO, procesul pentru schimbul de terenuri, pentru care, în urmă cu peste 10 ani, a ajuns după gratii. A avut o ieșire în forță, în fața reporterilor, în care a spus tot ce avea pe suflet. A amintit și de scandalul de la Untold Dubai, unde Sergiu Diacomatu l-a înjosit pe Florian Coldea.

Gigi Becali a fost euforic după ce CEDO i-a dat câștig de cauză, astfel că, după cum spune finanțatorul FCSB, a învins statul român. Este vorba de procesul cu schimbul de terenuri, pentru care a fost condamnat acum mai bine de 10 ani. Victor Babiuc și Dumitru Cioflină au fost eliberați condiționat după 8 luni de închisoare, iar Gigi Becali a părăsit gratiile în decembrie 2015, pentru că a primise, între timp, un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

În iunie 1999, Gigi Becali a efectuat un schimb de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale, în termeni dezavantajoși pentru Armată, în urma căruia a prejudiciat statul cu aproximativ 900.000 de dolari.

În procesul intentat la CEDO, Gigi Becali și Dumitru Cioflină au reclamat statul român că au fost acuzați pe nedrept de fapte de corupție, respectiv abuz în serviciu.

Gigi Becali a amintit și de episodul Dubai, care i-au avut în roluri principale pe Sergiu Diacomatu, un cunoscut afacerist, și pe Florian Coldea, nimeni altul decât un fost șef de la SRI, pensionat în anul 2017.  ”Ăla care… Unul prin Dubai cu pahar în cap, cu bătaie, curvăsăreală și drogangeală…”, apoi a anunțat fericita veste, că așteaptă al treilea nepoțel.

 

Victor Ciutacu, despre escapada VIP de la Untold Dubai: „Distracție cu băutură, muzică zgomotoasă, opulență și femei frumoase”
Astfel, Diacomatu i-ar fi aruncat un pahar cu whisky și apă în față lui Coldea, gurile rele spus că l-a și pocnit, iar oamenii din jurul lor au aplanat conflictul. „Eu eram obosit după multe ore nedormit. Mie mi s-a părut că am vărsat din greșeală un pahar pe domnul Coldea. Mai mult nu îmi aduc aminte”, a spus Diacomatu, lăsând de înțeles că nu-i exclus prima variantă, că l-ar fi lovit.

Notă de plată uriaşă în anturajul cu care a petrecut generalul Florian Coldea la Untold Dubai

Marea împăcare, Dorin Cocoș – Sergiu Diacomatu
La întoarcerea în țară, Sergiu Diacomatu s-a întâlnit, la un restaurant, cu niște prieteni și l-a făcut praf pe Florian Coldea, și nu numai pe el. Afaceristul Sergiu Diacomatu și-a explicat gestul care l-a împins să-l atace pe Coldea la Dubai. Iar ”spovedania” lui a fost înregistrată cu un telefon mobil, anunţă Cancan.ro.

Apoi, Diacomatu s-a dus la un alt restaurant, unde se afla Dorin Cocoș. Cei doi numai ”pe bune” nu se aveau, după ce fostul soț al Elenei Udrea ar fi fost ”împins” spre condamnare grație unor denunțuri făcute de Diacomatu.