Gigi Becali e gata să renunțe la FCSB. Cine este Cine e omul de afaceri care vrea să cumpere echipa

Omul de afaceri Gigi Becali vrea să vândă FCSB. Latifundiarul din Pipera a transmis că suma care l-ar face să vândă FCSB-ul ar fi 25 de milioane de euro. În acest preț, Becali nu era dispus să includă și baza de pregătire din Berceni, pe care a evaluat-o la 50 de milioane de euro. Între timp s-a răzgândit și vrea mai mulți bani - aproape dublu.

03 mai 2023, 18:20
Gigi Becali e gata să renunțe la FCSB. Cine este Cine e omul de afaceri care vrea să cumpere echipa

Gigi Becali a anunțat că negociază vânzarea clubului FCSB cu Simion Apreutese. Deși inițial nu a dorit să spună numele celui interesat să cumpere FCSB, iată că Becali a cedat tentației și a confirmat că este vorba despre cel care și-a manifestat în mai multe rânduri dorința de a cumpăra UTA.

Este vorba despre Simion Apreutese, care i-a fost propus lui Gigi Becali de fostul internațional Ilie Dumitrescu.

Inițial, Gigi Becali a spus că vrea 25 de milioane de euro, sumă în care nu este inclusă și baza de pregătire din Berceni, apoi s-a răzgândit și a spus că nu va renunța pentru mai puțin de 40 de milioane de euro, dacă FCSB va câștiga titlul la finalul acestui sezon.

Citește și: Gigi Becali face mutarea momentului! Face apel la Guvern şi Parlament

Despre negocieri a vorbit chiar Ilie Dumitrescu.

„După conferința aia de presă în care a anunțat că vinde echipa, Simi (n.r. omul de afaceri Simion Apreutese) m-a rugat să-i intermediez o discuție cu Gigi (n.r. Gigi Becali). Am apelat la Victor Becali să discute cu Gigi, l-a sunat și săptămâna trecută a fost stabilită o întâlnire.

Echipa a câștigat la Craiova și prețul nu mai este 25 de milioane de euro, s-a schimbat. Am văzut că a spus deja Gigi că prețul este altul pentru că FCSB va lua campionatul.

Există și varianta unei colaborări, adică să fie cumpărate o parte din acțiuni”, a declarat Ilie Dumitrescu.

Citește și: Momente de panică la UTA – Hermannstadt! Rareş Pop s-a prăbușit inconștient pe teren

 

Cine este Simion Apreutese

Simion Apreutese este fondatorul companiei Alexander International Holding, specializată în domeniul transporturilor. Aceasta a preluat și firma dâmbovițeană Vio Transgrup, iar în 2021 a achiziționat operațiunile pe care firma Brandl, o firmă din industria pieselor auto, le desfășura pe teritoriul Cehiei.

De curând, Alexander International Holding a făcut o nouă achiziție spectaculoasă. Compania deținută de Simion Preutese a achiziționat 50 la sută din acțiunile celei mai mari firme de organizare de spectacole din România, Headline Management Agency – fosta Global Headliners. Aceasta îi are în portofoliu, printre alții, pe cei mai cunoscuți 30 de comedianți din țara noastră, potrivit Special Arad.

În 2021, Alexander International Holding, a devenit sponsor al echipei de Liga 2 CSA Steaua.

Compania lui Simion Apreutese, fondată în urmă cu două decenii, a avut o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro în 2021, îar în 2022 suma a ajuns la nu mai puțin de 257 de milioane de euro.