Gigi Becali, către judecători: Vreau să mă operez în America. Magistraţii au cerut EXPERTIZĂ medico-legală

Omul de afaceri Gigi Becali s-a prezentat, luni dimineaţă în faţa judecătorilor care analizează cererea sa de întrerupere a pedepsei pentru a beneficia de tratament pentru afecţiunea la coloană. becali a spus că vrea să se opereze în Statele Unite ale Americii pentru a scăpa de boala care îl chinuie de 20 de ani şi care l-ar putea lăsa paralizat.

20 ian. 2014, 08:12
Gigi Becali, către judecători: Vreau să mă operez în America. Magistraţii au cerut EXPERTIZĂ medico-legală

UPDATE: Gigi Becali va fi supus unei expertize medico-legale, care va fi făcută de Serviciul de Medicină Legală, au dispus, luni dimineaţă, magistraţii Tribunalului Constanţa, care au fixat un nou termen pentru data de 29 ianuarie, când se va stabili dacă Becali va fi eliberat sau nu pentru tratament medical.

Expertiza va fi făcută de Serviciul de Medicină Legală, aceasta urmând să stabilească dacă Becali suferă de o boală gravă, dacă această afecţiunea poate sau nu să fie tratată în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau în reţeaua medicală a Ministerului Sănătăţii şi dacă boala face imposibilă executarea pedepsei.

La ieşirea din sediul Tribunalului Constanţa, avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, a spus că este nemulţumit de modul în care este tratat clientul său. „Aţi văzut cum l-au adus în sală? La regim deschis diferenţa constă în gradul de libertate şi de mişcare, în regim deschis te poţi deplasa în afara penitenciarului fără pază”, a spus Bogdan Vlad.

Becali: Nu mai pot să dorm noaptea

„Cer întreruperea pedepsei pentru că vreau să fac operaţia. Eu nu mai pot să dorm noaptea, mă trezesc de 20 de ori pe noapte. Vreau să fac operaţia asta in America. Vreau o expertiză medico-legală, care să stabilească dacă această afecţiune se vindecă fără operaţie şi dacă se poate face în reţeaua de spitale a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, a spus Gigi Becali, în faţa instanţei de la Tribunalul Constanţa.

Omul de afaceri le-a mărturisit magistraţilor că a făcut inclusiv tratament cu venin de albine. „Mă jur în faţa sălii şi îmi fac cruce! Am această afecţiune de 20 de ani. Am chemat toţi medicii din lume şi am făcut tratament cu venin de albine. Am chemat un medic din SUA, în urmă cu 10 ani. Mi-au spus toţi medicii că mă pot trezi paralizat. Aveam aparatele la mine mereu, aveam gulerul cervical, dar nu-l purtam să nu mă vadă mama. Când îmi era rău, plecam la palat şi chemam medicii”.

Gigi Becali susţine că afecţiunea sa s-a agravat din cauza regimului de detenţie şi i-a acuzat pe cei care i-au respins ieşirea din penitenciar că „funcţionează ca o sectă militară”. „Afecţiunile pe care le am s-au agravat în Penitenciar. Cei care nu mă lasă să ies din închisoare funcţionează ca o sectă militară. Nu ştiu dacă doamna procuror cunoaşte legea. Eu nu execut o pedeapsă în regim deschis, după cum se comportă. Eu execut o pedeapsă în regim de maximă siguranţă. Nu mai suport!”, a precizat Gigi Becali.

Gigi Becali este în prezent încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, însă a înaintat o cerere de întrerupere a pedepsei pe motive medicale. Becali a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală şi, potrivit medicilor, aceasta poate fi remediată doar chirurgical, iar operaţia nu poate fi efectuată în sistemul penitenciar din România.

Tribunalul Constanţa a admis cererea avocaţilor lui Gigi Becali ca solicitarea acestuia de întrerupere a pedepsei, pe motiv de boală, să fie judecată mai devreme. Potrivit România TV, termenul iniţial, de 29 ianuarie, a fost devansat cu 9 zile, cererea lui Gigi Becali urmând să fie judecată luni, 20 ianuarie.

În momentul în care Gigi Becali a început să acuze agravarea problemelor de sănătate el a făcut o cerere de întrerupere a pedepsei, la Tribunalul Constanţa. Această cerere trebuia să se judece pe data de 29 ianuarie, dar avocatul său a cerut urgentarea judecării ei, din cauza stării în care se află patronul Stelei. Solicitarea a fost admisă, astfel că ea se va judeca mâine, 20 ianuarie, la Tribunalul Constanţa.

Citeşte Gigi Becali se comportă ca un DICTATOR în închisoare. Face pe stăpânul şi îi terorizează pe toţi

În cazul în care Gigi Becali va avea câştig de cauză şi judecătorii vor decide că este mai bine să-l lase pe acesta să iasă din penitenciar pentru a-şi trata problemele de sănătate, atunci patronul Stelei poate să-şi aleagă spitalul şi medicii unde să se opereze. În caz contrar, dacă solicitarea îi va fi respinsă, Gigi Becali va rămâne la mâna celor de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), urmând să fie evaluat de medicii de Poarta Albă, care vor decide spitalul din reţeaua ANP unde poate fi operat. În cazul în care nu sunt mijloacele necesare pentru tratarea lui Gigi Becali, atunci acesta va fi transferat la un spital de stat.

Citeşte Gigi Becali, vizitat de rude după externare. Patronul Stelei are dureri mari la coloană