Gigi Becali încurajează fugarii condamnaţi. „Să faci puşcărie în România e nebunie! Nu se respectă legea! Mă duc în Grecia să vin acasă de sărbători”

Gigi Becali vrea să revoluţioneze sistemul de detenţie din România. Chiar dacă nu a terminat facultatea de Drept, latifundiarul din Pipera a propus, în direct la România TV, ca persoanele condamnate să poată facă închisoare în străinătate. După ce a executat un an şi 10 luni din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare, Becali spune că a face puşcărie în România e nebunie, deoarece

16 mai 2022, 15:59
Gigi Becali încurajează fugarii condamnaţi. „Să faci puşcărie în România e nebunie! Nu se respectă legea! Mă duc în Grecia să vin acasă de sărbători”

Gigi Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poarta Albă, după ce a executat un an şi 10 luni din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare. Afaceristul a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

După mai bine de şapte ani, Becali a răbufnit în direct la România TV, acuzând faptul că în sistemul penitenciar din România nu este respectată legea.

„S-a ajuns în România că dacă se respectă legea măcar 5% oamenii sunt bucuroşi! Dacă omul e ţinut acolo ca un animal şi nu îi dă voie să vină acasă 30 de zile, cum spune legea, sau 25 de zile la regim semi-deschis, când îi dă o zi la doi ani, e înnebunit! Stai puţin! Tu nu trebuia să primeşti 24 de ore în doi ani! 50 de zile trebuia să primeşti, aşa spune legea.

Păi, eu de să fac puşcărie în România? Fac orice! Cum să fac puşcărie în România dacă nu mă lasă să-mi văd familia? Eu vă spun ce am trăit! După ce m-am judecat cu ei un an de zile, au început să-mi dea (permisie, n.red)

La un moment dat îi spune lui Victor comandantul de la Poarta Albă… Ce vreţi voi învoiri? Unde sunteţi voi, la sanatoriu? Voi sunteţi la puşcărie! (…) Păi, n-ai credite dacă nu munceşti? Păi ce tu mă educi prin muncă? Eşti Stalin?”, a declarat Gigi Becali, în direct la România TV.

Gigi Becali: „Decât să fac puşcărie în România şi să mă ţii pe mine în puşcărie, fără să respecţi legea, mă duc în Italia”

Latifundiarul din Pipera a mărturisit că în momentul în care a fost închis în Penitenicarul Poarta Albă, directorul închisorii nu ar fi vrut să-i acorde permisia.

„La început, ăla Bejan (directorul penitenciarului Poarta Albă) care a murit, după două luni trebuia să-mi dea drumul acasă, conform legii. După care a venit şi a spus că nu pot să-ţi dau.

Fac puşcărie în Italia, în Bulgaria unde se respectă legea. Pe mine m-a întors de la aeroport cu o zi înainte. Mai veneam eu în România?

Ce caut în România? Să fac puşcărie în România? Decât să fac puşcărie în România şi să mă ţii pe mine în puşcărie, fără să respecţi legea, criminalule, mă duc în Italia. N-am făcut infracţiuni cu violenţă. Sau în Germania, intru la puşcărie… şi ziua muncesc”, a mai spus Becali.

Mai mult, finanţatorul FCSB a explicat că în puşcărie „persoanele importante se numesc persoane vulnerabile”, motiv pentru care nu sunt amestecate cu ceilalţi deţinuţi.

Gigi Becali sare în apărarea lui Radu Mazare. „L-aţi ţinut în cuşcă! Aţi încălcat legea!”

„Lăsaţi oamenii să facă puşcăria în străinătate. Nu sunteţi în stare să respectaţi legea să daţi drumul omului acasă, conform legii!

Mazăre are patru ani de exectuate. Trebuie să aibă 60-70 de zile de venit acasă. Cum să se roage să-i dea 24 de ore pentru înmormântarea mamei?

L-aţi ţinut în cuşcă! Aţi încălcat legea!”, a mai spus afaceristul.

Citeşte şi: Gigi Becali tună şi fulgeră împotriva finului Pandele, după ce FCSB s-a împiedicat de Voluntari. „Ce să cauţi, mă, în Grecia? Nu te mai duce în Grecia!”

Gigi Becali, atac furibund: „Ăia de la ANP sunt nişte oameni criminali, vor să fie stăpâni de sclavi”

„Bulgarii sunt vai de capul lor, dar în puşcărie se respectă legea.

Decât să faci puşcărie în România, e aiurea, nebunie! Mă duc să fac în Grecia. Vin acasă sâmbătă şi duminică, de sărbători. În Spania te dă afară din puşcărie, a mai spus Becali.

„Ştiţi cine decid? Ăia de la ANP sunt nişte oameni criminali, vor să fie criminali, stăpâni de sclavi.

Mi-a zis că e stăpân pe 33.000 de oameni. Dacă plec acasă, nu mai sunt sclavul lui, criminalul!

La Poartă Albă aveam o piticanie de om director care se credea stăpân! Ce să-i fac piticaniei ăsteia?”, a mai spus Becali.

Citeşte şi: Gigi Becali le găseşte scuze fugarilor Oprescu şi Udrea şi acuză sistemul penitenciar din România: „La noi în ţară nu e de făcut puşcărie! Criminalilor! Respectaţi legea executării pedepsei”