Gigi Becali le găseşte scuze fugarilor Oprescu şi Udrea şi acuză sistemul penitenciar din România: „La noi în ţară nu e de făcut puşcărie! Criminalilor! Respectaţi legea executării pedepsei”

Gigi Becali, care a stat în spatele gratiilor timp de aproape doi ani, vine cu acuzaţii grave la adresa conducerii penitenciarelor din România. Afaceristul reclamă faptul că cei care conduc închisorile nu le acordă deţinuţilor permisiile la care aceştia au dreptul.

16 mai 2022, 00:07
Gigi Becali le găseşte scuze fugarilor Oprescu şi Udrea şi acuză sistemul penitenciar din România: „La noi în ţară nu e de făcut puşcărie! Criminalilor! Respectaţi legea executării pedepsei”

În acest context, Gigi Becali este cât se poate de înţelegător cu Oprescu şi Udrea, care au ales să fugă din ţară pentru a nu-şi ispăşi pedepsele în penitenciarele româneşti. Latifundiarul din Pipera a lansat, într-o intervenţie la Antena 3, acuzaţii extrem de grave la adresa conducerii închisorilor din România în contextul situaţiei în care se află Radu Mazăre şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre. Aceştia au cerut permisii pentru a participa la înmormântarea mamei lor.

Gigi Becali, înţelegător cu fugarii Oprescu şi Udrea: „Vreţi să facă oamenii puşcăria în România? Respectaţi legea executării pedepsei”

Becali crede cu tărie că persoanele condamnate în România care aleg să fugă în alte ţări o fac pentru a scăpa de nedreptăţile din sistemul penitenciar de la noi. Asta în timp ce, în alte ţări, deţinuţilor li se respectă drepturile

Eu cred că Sorin Oprescu, nu ştiu dacă a făcut sau nu a făcut, dar eu cred că e un om deştept. Nu cred că e atât de idiot încât să fie prins. Cred că şi-a aranjat toate lucrurile. În România nu e de făcut puşcărie. Oamenii se predau în Anglia, Italia, Grecia să facă puşcăria.

Să facă condiţii de puşcărie, şi nu mă refer la condiţii de trai, mă refer la simplul lucru: spune legea – regim închis 15 zile, regim semi-deschis 30 de zile. Dă-i omului să vină acasă două zile pe lună că aşa e legea. Şi omul face puşcăria în România.

Citeste si EXCLUSIV Banii nu-i aduc fericirea, dar oile da. Gigi Becali: „Mai mare bucurie am când mă uit la oi cum pasc decât când câştig un milion de euro”

Dacă omul face puşcărie, îl ţii trei-patru ani în puşcărie, pleacă şi se duce să facă puşcărie în Europa, unde oamenii respectă legea. Vreţi să facă oamenii puşcăria în România? Respectaţi legea executării pedepsei. Criminalilor, executaţi legea! Daţi drumul la oameni, criminalilor, şi nu mai pleacă nimeni din ţară.

Eu am stat în puşcărie un an şi trebuia să iau 30 de zile într-un an şi nu mi-au dat nicio zi. Şi atunci cum să facă omul puşcărie în România? Nu e normal aşa? Eu dacă sunt condamnat în România plec. Mă duc şi mă predau în Europa. Şi dacă mă întreabă acolo de ce, le spun că statul meu e criminal şi nu respectă legea.

Becali reclamă faptul că deţinuţilor nu li se acordă permisiile la care au dreptul

Cum să îi ceri Elenei Udrea să facă puşcărie în România? Pleacă în Bulgaria, în Grecia. Dă-mi drumul să vin acasă cum spune legea, că eşti Justiţie, şi respectă legea. Regim închis – 15 zile, regim semi-deschis – 25 de zile, regim deschis – 30 de zile.Are Mazăre regim semi-deschis acum? Dă-i 25 de zile. A murit maică-sa? Dă-i 10 zile din alea 25. Nu să se roage pentru 24 de ore, criminalilor! E de patru ani în puşcărie. Dacă e de patru ani, el trebuia să vină acasă cel puţin 60 de zile şi nu i-au dat nicio zi până acum. Cum să faci puşcărie în România?Dă-mi drumul acasă, cum spune legea, să dorm acasă 30 de zile pe an, cu familia mea, cum scrie legea. Asta este problema!”

, a răbufnit Gigi Becali la Antena 3.

Citeste si EXCLUSIV Gigi Becali: „Elena Udrea plăteşte din cauza lui Băsescu. Eu îi dădeam femeii să facă o treime din cât face un bărbat puşcărie. Da’ dacă femeile vor să fie egale cu bărbaţii?”