Gigi Becali: „Plâng! Am fost om nemernic”. Dezvăluirea uluitoare a patronului de la FCSB

Gigi Becali, cunoscutul patron al echipei FCSB, este recunoscut nu doar pentru implicarea sa în fotbal, ci și pentru pasiunea sa pentru construirea unei biserici unice în Pipera.

06 apr. 2024, 23:11
Gigi Becali: „Plâng! Am fost om nemernic”. Dezvăluirea uluitoare a patronului de la FCSB
Gigi Becali: "Plâng! Am fost om nemernic". Dezvăluirea uluitoare a patronului de la FCSB

Gigi Becali: „Plâng! Am fost om nemernic”. Cu toate că ar fi putut obține sume substanțiale de bani vânzând terenul pe care urma să fie construită biserica, Gigi Becali a ales să își respecte promisiunea făcută lui Dumnezeu și să ducă la îndeplinire acest proiect, în ciuda dificultăților și a tentațiilor financiare.

Într-o dezvăluire recentă, Gigi Becali a împărtășit că este adesea copleșit de emoție când vorbește despre construcția bisericii din Pipera. Cu toate că se consideră un om nemernic și încălcat de patimi, el își dedică eforturile și resursele pentru finalizarea acestui lăcaș de cult impresionant.

Biserica, care va fi amplasată în Pipera, va fi o capodoperă arhitecturală, cu detalii care vor încânta ochiul și inima oricărui vizitator. Printre aceste detalii se numără și turla impresionantă, unde vor fi reprezentați cei 12 apostoli și Botezătorul, realizată în mozaic de aur venețian.

„Eu mai și plâng. Mă întreb cum de mi-a dat Dumnezeu mie să fac așa ceva? Om nemernic. Am fost om nemernic la viața mea. Și încă mai sunt. Nu vezi, cum mă întărâtă cineva, cum mă cert. Mai ridic două cruci. Crucea de pe clopotniță și cealaltă. Sunt cinci acum, mai trebuie încă două. Turla pe care o vezi e ceva de n-a făcut nimeni. Turla aia, sus, unde e clopotnița mare, vor fi 12 apostoli și cu Botezătorul în picioare, trei metri în mozaic de aur venețian pe turle. N-a făcut nimeni. Și durează pictura, care e de fapt tot mozaic venețian. Durează mult aia. Mai mari am văzut, dar mai frumoasă (n.r.- altă biserică) nu prea. Mai mari am văzut, dar mai frumoasă n-am văzut eu în toată lumea. Sunt în Rusia mai mari, dar nu mai frumoase ca asta”, a spus Gigi Becali pentru Fanatik.

Citeşte şi: Gigi Becali, noi declaraţii sexiste după sancţiunea FRF. „Cum adică, femeia stă cu ţâţele în vânt şi aleargă pe lângă bărbaţi?”

Patronul celor de la FCSB a mai precizat că acesta este un proiect ambițios și unic, care va dura încă doi ani sau chiar mai mult până la finalizare, în ciuda faptului că costurile sunt ridicate: „Eu spun că în doi ani e gata, dar s-ar putea să dureze mai mult, doi ani și jumătate, trei. Înăuntru va fi totul cu aur, toți pereții cu aur. (n.r. – Câți preoți vor sluji slujbele?) Să vedem câți îmi dă Patriarhia. Eu vreau 4-5. E de ajuns un preot conform canoanelor și un om la strană”.