GIGI BECALI, primul proces câştigat cu FLORIN TALPAN. Ce a decis INSTANŢA

Gigi Becali a reuşit o primă victorie în războiul cu Florin Talpan. După ce juristul CSA Steaua i-a luat numele şi marca Steaua, finaţatorul celor de la FCSB şi-a trecut în cont un prim succes în instanţă.

30 ian. 2018, 09:24
GIGI BECALI, primul proces câştigat cu FLORIN TALPAN. Ce a decis INSTANŢA

Florin Talpan i-a cerut în instanţă lui Gigi Becali suma de un milion de euro. Talpan îl acuza pe Becali de calomnie. Instanţa a decis ca Gigi Becali să îi plătească juristului CSA Steaua doar 3.000 de euro. Ce l-a salvat pe Gigi Becali? Dicţionarul Limbii Române!

Apărarea lui Gigi Becali a mers pe faptul că afirmaţiile la adresa lui Talpan nu au adus atingere demnităţii şi onoarei juristului CSA Steaua. Pentru a susţine aceste afirmaţii, avocaţii au folosit Dicţionarul Limbii Române şi versuri din „Scrisoarea a III-a” a lui Mihai Eminescu, scrie Cancan.

„Sub un alt aspect, arată pârâtul, expresiile de care se plânge reclamantul nu au, în realitate, conotaţia atingerii demnităţii şi onoarei, dată de acesta: -a nu fi în apele lui = a fi prost dispus, abătut, tulburat; a nu-i fi toţi boii acasă. Sursa: Dicţionar de expresii şi locuţiuni româneşti (…) – expresia «O să mai fie care sunt nebuni şi sunt lacomi şi le-a luat diavolul minţile» nu s-a referit la reclamant, nu a fost făcută nici o afirmaţie directă la adresa acestuia sau a altcuiva, ci s-a vorbit la modul general, fără să fie acuzat cineva anume. Este acelaşi procedeu pe care şi clasicii literaturii române l-au folosit, apelând la expresii şi cuvinte extrem de dure, dar sugestive pentru a-şi exprima dezaprobarea lor faţă de unele realităţi istorice şi sociale, fără a se putea spune că discursul ar reprezenta o înşiruire de insulte şi calomnii la adresa cuiva (citându-se, în acest sens, un fragment din Scrisoarea a III-a, de Mihai Eminescu)”, se arată în documentele depuse la dosar de apărarea lui Gigi Becali.

Gigi Becali, o nouă înfrângere în războiul cu Armata legat de MARCA STEAUA

Apărarea lui Gigi Becali a mai susţinut că juristul CSA, Florin Talpan, solicită o sumă imensă ca prejudiciu pentru afirmaţiile făcute la adresa sa de patronul FCSB, că acesta caută celebritate dându-l în judecată pe Gigi Becali şi că nu acceptă ideea că altcineva ar putea avea dreptate în afară de el, în orice privinţă.

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a considerat suma de 3.000 de euro, pe care Gigi Becali a fost obligat să i-o plătească, este umilitoare: „Voi formula apel şi, în cazul în care nu voi găsi dreptate în ţară, voi ajunge la CEDO. Nu este posibil, inclusiv după proces m-a jignit. Nu mă voi opri aici, voi merge mai departe pentru că sunt dovezi foarte clare în dosar”.