Gigi Becali, reproșuri pentru Traian Băsescu: „Când familia mea suferea, el râdea”. De ce nu a fost grațiat afaceristul pe vremea fostului președinte

Gigi Becali a aflat, de curând, că a fost arestat ilegal, la ani buni de la condamnare. În timpul executării pedepsei la Penitenciarul Poarta Albă și Jilava, finanțatorul FCSB i-a cerut de nenumărate ori grațierea președintelui de atunci, Traian Băsescu. Acum, Becalii spune ce îi reproșează acestuia.

28 feb. 2024, 17:15
Gigi Becali, reproșuri pentru Traian Băsescu: „Când familia mea suferea, el râdea”. De ce nu a fost grațiat afaceristul pe vremea fostului președinte
Gigi Becali, reproșuri pentru Traian Băsescu: „Când familia mea suferea, el râdea”. De ce nu a fost grațiat afaceristul pe vremea fostului președinte

Omul de afaceri George Becali a fost trimis la pușcărie și a executat o pedepsă grea la Jilava și Poarta Alba. A fost umilit de multe ori, fiindu-i promisă grațierea, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, fiind nevoit să execute toți anii de pedeapsă. Acum, după ce CEDO a confirmat faptul că patronul FCSB a fost arestat pe nedrept, acesta recunoașcă că are mai mult lucruri să îi reproșeze lui Traian Băsescu.

Citește și: Mama lui Gigi Becali are grijă de alimentația fotbaliștilor de la FCSB. Bucătarul-șef al clubului face dezvăluiri: „Nea Gigi ne trimite brânză și ne zice: ‘Mama face brânza, să ai grijă să mănânce băieţii’”

Ce reproșuri are Gigi Becali pentru Traian Băsescu

Gigi Becali, prezent la Realitatea PLUS, a fost întrebat dacă Traian Băsescu a fost cel care a decis încarcerarea lui. Omul de afaceri a afirmat că nu, însă nici nu l-a ajutat să iasă, mai ales că nu era vinovat. De asemenea, Becali a vorbit și despre implicarea Serviciilor Secrete în sistemul de justiție român.

„Nu el făcea asta. Eram al treilea pe lista de 30 de persoane. Am vorbit cu un general de la SRI și a spus ca nu el a făcut lista. Nu se făcea nimic fără să știe el. El spunea „Da” sau „Nu”. (…) La un moment dat, MM Stoica s-a dus la Cotroceni ca să vorbească de grațierea mea. Oanaca a spus atunci: >. Nu știu cine sunt EI”, a spus Gigi Becali.

El a continuat declarațiile inedite, menționând că are să-i reproșeze două lucruri fostului șef al statului.

„Ce pot să îi reprosez eu sunt două lucruri. 1.) Când am plecat la pușcărie, a venit un consilier de-al lui și a spus: > și nu mi-a dat-o. 2.) Când familia mea suferea, el spunea râzând: >. Adică batjocorea”, a povestit omul de afaceri.

Gigi Becali a mai spus și că știa că grațierea sa se afla pe biroul lui Traian Băsescu la acel moment, însă tot nu a ales să o semneze.

„Țin minte cu el distracția de la Golden Blitz, când am bătut Valencia cu 4-3 și era mândru că o echipă românească se califică în optimile de finală ale Cupei UEFA… Despre blonde, brunete și roșcate eu nu știu. Am făcut investigații. Am vorbit cu un general SRI. Mi-a spus: >. S-a făcut lista aia. Băsescu a confirmat. Cum să faci spovedanie când la momentul ăsta Elena Udrea e la pușcărie? Trebuia să ia vreo 19 zile și copilul ei se duce să o vadă la pușcărie. Cum să faci justiție? De ce nu le dă drepturile (celor aflați în penitenciar – n.r.)?”, a conchis el Becali.

Cunoscutul om de afaceri a fost eliberat din penitenciar în 2015, după ce a executat un an şi 10 luni din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare în celebrul dosar Valiza. Becali a fost acuzat de implicare în diferite afaceri ilegale și infracțiuni financiare.

Citește și: Gigi Becali, un nou derapaj sexist în direct la TV. „Cum să vină femeia peste bărbat? Ştie ea la ce mă refer”