Gigi Becali, ridiculizat de un patron din Liga 1: „Dacă aveam bugetul lui, câștigam de 5 ori la rând campionatul”

Din 2015 nu a mai reușit Gigi Becali să câștige campionatul, cu FCSB. Au trecut șapte ani în care patronul din Pipera a cheltuit o mulțime de bani pe transferuri de jucători și salarii, însă a trebuit să se mulțumească doar cu locurile doi, patru și cinci. 

03 aug. 2022, 17:43
Gigi Becali, ridiculizat de un patron din Liga 1: „Dacă aveam bugetul lui, câștigam de 5 ori la rând campionatul”
Gigi Becali anunţă apocalipsa la FCSB / Foto: GSP

Insuccesele lui Gigi Becali în campionatul intern au atras atenția investitorilor din Liga 1. Printre cei care au reacționat se numără Laszlo Dioszegi, patronul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.

Afaceristul de etnie maghiară susține că ar fi câștigat pe bandă rulantă campionatul în Liga 1, dacă ar fi avut la dispoziție banii pe care Gigi Becali i-a cheltuit cu FCSB.

„Eu, dacă aveam, de exemplu, bugetul lui Gigi Becali, câștigam de cinci ori la rând campionatul cu Sepsi. Noi însă nu ne permitem un buget atât de mare, de șase milioane de euro, așa cum au granzii din campionatul României.

Știm că nu putem să ne luptăm la titlu, suntem conștienți de acest lucru. Iar șansele să ajungem în grupele Conference League nu sunt atât de mari, suntem conștienți și de asta. Dar lotul este format în proporție de 90% din români și trebuie să subliniez acest lucru”, a declarat Laszlo Dioszegi, pentru Prosport.

 

FCSB, în criză de performanțe notabile

 

Declarația lui Dioszegi a venit după ce Gigi Becali „a declarat război” celor de la Sepsi, pe fondul investițiilor făcute de guvernul Ungariei în echipa din Liga 1, monitorizate atent de către Viktor Orban, care efectuează din ce în ce mai des vizite în România.

FCSB a câștigat trei ani la rând campionatul, în 2013, 2014 și 2015, cu Laurențiu Reghecampf și Costel Gâlcă pe bancă. Apoi, a urmat dezastrul: locul cinci, de trei ori locul doi, un loc patru și încă de două ori poziția secundă.

În ultimele sezoane, FCSB i-a avut pe bancă pe Nicolae Dică, Toni Petrea, Bogdan Vintilă și Mihai Teja.

De asemenea, din anul 2013, când FCSB a trecut de Ajax în șaisprezecimile Europa League, clubul nu a mai înregistrat performanțe notabile în cupele continentale.