Preoții s-au baricadat în biserica pe care Primăria Constanța vrea să o demoleze / Teologul Valentin Guia, revoltat: „Singura soluție e întoarcerea la Dumnezeu, într-o lume plină de droguri și LGBT!” (VIDEO) | EXCLUSIV

Vineri, preoții din Constanța s-au strâns în jurul bisericii pe care Primăria, în frunte cu Vergil Chițac (foto, dreapta), vrea să o demoleze. IPS Teodosie a fost în prima linie. 

10 iun. 2022, 20:12
Preoții s-au baricadat în biserica pe care Primăria Constanța vrea să o demoleze / Teologul Valentin Guia, revoltat: „Singura soluție e întoarcerea la Dumnezeu, într-o lume plină de droguri și LGBT!” (VIDEO) | EXCLUSIV

Credincioșii din Constanța se opun demolării bisericii construite fără avize. Astfel, vineri, sute de creștini-ortodocși s-au adunat în fața lăcașului, pentru a trage un semnal de alarmă.

La manifestația de vineri au luat parte și zeci de preoți. Îngenuncheați chiar pe trotuar, zeci de preoți și enoriași din Constanța au participat la slujba din lăcașul de cult amenințat cu demolarea de Primăria Constanța.

După slujbă, preoții s-ar fi baricadat în Biserică.

 

IPS Teodosie este ferm convins că Biserica Izvorul Tămăduirii nu va fi demolată

 

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului și IPS Teodosie sunt gata să reziste în fața presiunilor.

„Trebuie să se găsească o soluție. A demolat o biserică înseamnă a ne întoarce la timpurile Ceaușiste în care biserica era marginalizată și dată la o parte din societate”, a declarat Tănăsescu.

„Nu se va putea demola. Noi vom face și la justiție să se oprească acest sacrilegiu. Vom sta aici de pază! Ar fi o întoarcere a comunismului! O întoarcere a răului împotriva binelui! În perioada aceasta este absurd să se petreacă așa ceva. Vom avea permanent strajă aici că Doamne Ferește zic că nu fac și pot să facă. Vrem să fim siguri că biserica nu va fi atinsă”, a transmis IPS Teodosie.

 

Teologul Valentin Guia, revoltat după ce Primăria a anunțat demolarea Bisericii din Constanța

 

Pe marginea acestui subiect a comentat și celebrul teolog Valentin Guia (foto, stânga).

„Cu durere în suflet spun că la granița țării e un mare război. În farfuriile oamenilor e o criză alimentară. Mai este și criza energetică, să nu mai spun că jumătate dintre tinerii noștri se droghează, mulți se sinucid. 

Numai bunul Dumnezeu le mai poate rândui pe toate. Măcar bisericile să le mai lăsăm în pace! Eu am fost de 10 ori în Ucraina de când a început războiul. Am fost la Kiev, la Odesa. Locul în care se duc ucrainenii cel mai mult e Sfânta Biserică. 

Treziți-vă odată pentru totdeauna! Avem nevoie de Dumnezeu! Singura soluție e întoarcerea la Dumnezeu, într-o lume plină de droguri și LGBT! Singura soluție e în interiorul Bisericii. Mânia lui Dumnezeu poate veni peste noi. Nu-l supărați pe Dumnezeu batjocurindu-i copilul lui, care se află în fiecare Biserică!”, a transmis teologul vineri seara, pentru România TV.

Biserica din Constanța a fost construită ilegal, potrivit deciziei judecătorilor, care au decis demolarea. Reprezentanții Bisericii susțin că au solicitat mutarea ei, dar până în acest moment nu au primit niciun răspuns.

Construcția a fost ridicată de mai bine de zece ani pe o bucată de trotuar din Constanța și pe spațiul verde. Ea nu încurcă circulația pietonilor, însă nu deține autorizațiile necesare.

 

Reacția BOR, după ce Primăria a anunțat că vrea să demoleze Biserica Izvorul Tămădurii din Constanța

 

Despre scandalul din Constanța a comentat și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

„Orice biserică trebuie să fie ridicată cu cea mai înaltă și curată responsabilitate pastorală, bun-gust estetic și rigoare canonică, nu cu vreo suspect impură sau iresponsabilă intenție străină de toate acestea.

Pentru a evita producerea oricărui resentiment procurat de ideea de sacrilegiu și pentru a nu alimenta un zgomotos complex de persecuție, soluția mutării/translatării (în măsura posibilului) a unui lăcaș de cult este aprioric mai bună decât punerea la pământ a acestuia”, a transmis BOR.

Termenul de demolare a clădirii a expirat pe data 14 martie, anul în curs, dar până acum Primăria Constanța nu a anunțat când va pune la pământ biserica de pe trotuar.