Gigi Becali trebuie să scoată din buzunar mii de euro pentru operaţia de hernie de disc

Gigi Becali ar putea scoate zeci de mii de euro din buzunar pentru operaţia de hernie de disc pe care trebuie să o facă. Dacă se va duce la un spital din Europa, ar putea plăti aproape 20.000 de euro. Dar dacă va alege să meargă în Statele Unite ar putea plăti şi de patru ori mai mult.

19 feb. 2014, 12:40

„Hernia de disc este consecinţa unei suprasolicitări a unui organism care nu face faţă fie repetării repetării efortului, fie unui efort major. Pacientul care este operat beneficiază de aceste grefoane care sunt performante, sau de aceste dispozitive, construite din titan pentru rmn, iar această consolidare este atât de bună, încât la 48 de ore de la operaţie, pacientul poate să facă orice mişcare”, a declarat prof. dr. MIRCEA GORGAN, Spitalul Bagdasar Arseni.

Gigi Becali are mai multe variante pentru această operaţie. Dacă va pleca în America, aşa cum îşi doreşte, intervenţia chirurgicala îl va costa cel puţin 29.000 de dolari, însă suma poate ajunge chiar şi la 88.000. La aceste sume se adaugă transportul.

Ceva mai ieftin va fi în Europa. Spre exemplu, în Germania, operaţia ar costa între 18 şi 20.000 de euro. Pentru că este asigurat, la întoarcere, statul îi va deconta aproximativ 3.800 de lei.

Se poate trata însă, la fel de bine, şi în ţară.

Pentru o operaţie într-un spital privat din Capitală, Gigi Becali va plăti 8.000 de lei pentru intervenţie. La această sumă se adaugă 490 de lei pe zi, internarea într-o rezervă, în care stă singur. Operaţia este gratuită însă într-un spital de stat. Dar dacă va vrea condiţii speciale, atunci va fi nevoit să achite 300 de lei pe zi, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. De aceşti bani, beneficiază de o rezervă cu grup sanitar, televizor şi figider.

GIGI BECALI a cerut de întrerupere a pedepsei din motive medicale. Instanţa a dispus în 11 ianuarie să fie făcută o expertiză medico-legală, precum şi un examen neuro-chirurgical, de către Serviciul de Medicină Legală Constanţa. Raportul medicilor legişti a arătat că finanţatorul Stelei suferă de hernie de disc cervicală şi că trebuie operat de urgenţă, în caz contrar riscând să paralizeze. De asemenea, raportul arată că intervenţia chirurgicală nu se poate face în spitalele din sistemul penitenciar.

Miercuri, judecătorul de la Tribunalul Constanţa desemnat să judece cererea lui Becali de întrerupere a pedepsei a rămas în pronunţare, urmând să anunţe sentinţa joi.

GIGI BECALI a apelat la avocata lui Cristian Cioacă

Mişcare neaşteptată a lui Gigi Becali anunţată chiar în ziua în care se decide dacă va fi eliberat sau nu pentru operaţie. Omul de afaceri a angajat-o pe avocata care l-a scos pe Cristian Cioacă din închisoare. Potrivit România TV, aceasta s-a prezentat la procesul care a început miercuri dimineaţă la Constanţa.

Maria Vasii a venit optimistă la proces şi speră să obţină întreruperea pedepsei pentru Becali ca acesta să poată fi operat la coloana vertebrală. Necesitatea operaţiei a fost confirmată de raportul medicilor legişti care au verificat documentele medicale şi starea de sănătate a latifundiarului din Pipera.

Medicii au decis soarta lui Gigi Becali. Raportul făcut de experţii în medicină legală se află acum pe masa judecătorilor, care vor lua o decizie în ceea ce priveşte operaţia omului de afaceri.

Citeşte şi Demnitar apropiat lui Băsescu: Gigi Becali NU va fi graţiat pentru că umblă cu Biblia în mână

Latifundiarul a primit acordul de a-şi face operaţia la coloană în România. Totuşi, pentru că nu poate pleca la un spital din străinătate, cum şi-a dorit, Becali are o soluţie, potrivit România TV.

„Experiza arată că, indubitabil, George Becali trebuie să se opereze. Nu cred că instanţa va dispune în alt sens decât acela al admiterii cererii noastre. Conform expertizei, se impune operaţia, întrucât el suferă de hernie de disc cervicală„, a mai spus avocatul la România TV.

Şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa, Mihai Onciu, a confirmat că raportul medical în cazul lui George Becali a fost finalizat, fiind trimis la instanţă pentru a fi folosit la termenul de miercuri.

„Raportul a fost definitivat încă de vineri, iar acum se află în instanţă. Nu vă pot spune ce conţine. Asta veţi afla mâine (miercuri, n.r.) în instanţă„, a spus Mihai Onciu.

GIGI BECALI, cereri după cereri din decembrie

În 30 decembrie 2013, Gigi Becali a formulat o cerere întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană, care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării.

La ultimul termen, din 29 ianuarie, Gigi Becali a venit la instanţă cu guler cervical şi a susţiut că nu mai poate suporta durerile, medicamentele fiind fără efect.

Citeşte şi Gigi Becali, ziua Z: Când ar putea fi eliberat din închisoare

Gigi Becali a fost transferat, în 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. El a revenit în penitenciar după şase zile.

Avocatul Bogdan Vlad declara că Gigi Becali a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală, de către medicii Spitalului Penitenciar Poarta Albă.

GIGI BECALI, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Gigi Becali, cu nervii la pământ. A slăbit enorm şi i-a PARALIZAT o mână. „Vreau să mor, să scap” VIDEO

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Gigi Becali, cu nervii la pământ. A slăbit enorm şi i-a PARALIZAT o mână. „Vreau să mor, să scap” VIDEO