Gigi Becali va fi unul dintre JURIŞTII Camerei. Patronul Stelei este membru în Comisia Juridică

Deputatul PNL Gigi Becali se va număra printre juriştii Camerei Deputaţilor. Liberalul a cerut grupului PNL să facă parte din Comisia juridică, iar solicitarea lui a fost acceptată.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 11:00
Gigi Becali va fi unul dintre JURIŞTII Camerei. Patronul Stelei este membru în Comisia Juridică

„Deja am vorbit cu grupul PNL şi am cerut la Comisia juridică şi mi-a spus că voi fi în Comisia juridică”, a anunţat Becali.

Ce-şi propune Becali să facă la Comisia juridică? Să îi apere pe inocenţi împotriva abuzurilor de tot soiul.

„Comisia juridică e de fapt şi Comisia de abuzuri. Se ocupă şi de abuzuri. Să verificăm DNA-ul dacă face abuzuri, dacă transformă România în ţara mascaţilor şi a terorii. Nu putem să o ţinem aşa„, a declarat Becali, ignorând că există în Camera Deputaţilor o comisie pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii condusă până acum de nimeni altul decât deputatul PSD Ion Stan.

Becali susţine că în cadrul comisiei va avea ocazia să se pronunţe şi dacă se impune arestarea deputaţilor care ar putea fi acuzaţi penal. „Comisia juridică trebuie să verifice dacă este nevoie de arestare. Dar dacă vrei să-l arestezi, eu comisia juridică nu-ţi dau aviz. Să votez ca să faci circ în Ţara Românească cu arestări?”, a spus deputatul jurist.

El a pomenit şi tribulaţiile sale pe care le-a avut cu procurorii care l-au arestat cu noaptea în cap, la 6 dimineaţa, şi cu care acum se judecă la CEDO.

„Eu am proces la CEDO dar am să-l retrag când sunt achitat definitiv pentru că fac rău României la raportul pe justiţie. Nu vrea să condamne Curtea statul român”, a mai spus liberalul.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Becali a afirmat că prezenţa sa în Comisia juridică nu este o pălărie prea mare pentru capul său. „Eu am pălăria mai mare decât tot Parlamentul ăla că sunt conducător şi mă pricep la toate domeniile. Nu există căciulă prea mare pentru Becali”, a susţinut deputatul PNL precizând că, dacă vor fi chestiuni în care nu se pricepe va cere sfatul consilierilor săi.

Sfătuitorii săi vor fi plătiţi din buzunarul propriu, nu din suma forfetară care se acordă fiecărui parlamentar. „Dacă iau salariul va merge în contul unor oameni săraci. Nu iau niciun leu de la Parlament”, a declarat Becali.

Camera Deputaţilor nou aleasă se va întruni, miercuri, în prima şedinţă.