Gigi Becali va părăsi închisoarea. Decizia luată la Poarta Alba

Lui Gigi Becali i-a fost aprobată cererea de a efectua detenția în regim deschis, a aflat Dolce Sport.

24 mart. 2014, 12:48
Gigi Becali va părăsi închisoarea. Decizia luată la Poarta Alba

Gigi Becali, care a primit o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare la Penitenciarul Poarta Albă, va executa, pedeapsa în regim deschis. Asta întrucât finanțatorul Stelei va lucra la Viitorul Constanța, el primind o funcție onorifică în club, din informațiile Dolce Sport.

GIGI BECALI. Prima REACŢIE după sentinţă: Mă voi adresa CEDO 

Penitenciarul Poarta Albă a admis, în luna ianuarie, o cerere de furnizare de deţinuţi pentru muncă făcută de clubul sportiv Viitorul Constanţa şi, de asemenea, a fost încheiat un contract între cele două instituţii.â

Citeşte şi: 

Cresc şansele de ELIBERARE! Gigi Becali e FERICIT în CELULĂ!

Veste URIAŞĂ pentru GIGI BECALI: „VA FI ELIBERAT în trei luni”

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Finanţatorul Stelei a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali, a declarat, recent, că regimul deschis de detenţie nu îi permite lui Becali să meargă acasă, dar poate desfăşura activităţi în interesul penitenciarului, în afara unităţii. Avocatul a precizat că Becali ar putea, spre exemplu, să execute servicii de pază a deţinuţilor, în foişoarele închisorii, sau chiar să supravegheze deţinuţii ieşiţi la muncă în afara penitenciarului.

Regimul deschis de detenţie îi mai aduce lui Gigi Becali posibilitatea de a primi mai des vizite ale membrilor familiei, dar şi pachete.

Gigi Becali a fost transferat, în 29 octombrie, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

În primul său interviu acordat din detenţie, în urmă cu o săptămână în exclsuivitate pentru România TV, Gigi Becali se plânge că nu a fost lăsat să stea cu familia atât cât îi permite legea şi să fie operat, fără pază, în străinătate. De asemenea, el spunea că cere „de o sută de ori” graţierea şi crede că preşedintele Traian Băsescu îl va graţia „până în Paşte”.