GIGI BECALI NU va fi ELIBERAT. Avocaţii au contestat IMEDIAT decizia Tribunalului Constanţa

GIGI BECALI nu va putea ieşi din închisoare pentru a se opera de hernie de disc, a decis Tribunalul Constanţa, care a respins joi cererea de întrerupere a pedepsei depusă de omul de afaceri, diagnosticat cu hernie de disc cervicală. Chiar dacă medicii care l-au consultat au decis că Becali are nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală, magistraţii au respins cererea pe motiv că este nefondată. Sentinţa poate fi contestată în termen de trei zile la Curtea de Apel Constanţa.

RomaniaTV.net
20 feb. 2014, 10:14
GIGI BECALI NU va fi ELIBERAT. Avocaţii au contestat IMEDIAT decizia Tribunalului Constanţa

Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată solicitarea lui Gigi Becali privind întreruperea pedepsei pentru a putea beneficia de tratament pentru hernia de disc cervicală cu care a fost diagnosticat.

Decizia a fost imediat atacată la Curtea de Apel Constanţa.

„Este o încălcare gravă a drepturilor oricărui pacient”, a declarat avocatul Bogdan Bărbuceanu, la România TV.

Măsura judecătorilor a fost luată în condiţiile în care, luna trecută, i-au cerut lui Becali să prezinte un certificat medico-legal pentru a stabili care este gravitatea problemelor de sănătate pe care le are şi dacă ele pot fi tratate în sistemul penitenciar sau în sistemul public de sănătate. Raportul medicilor legişti a arătat că finanţatorul Stelei suferă de hernie de disc cervicală şi că trebuie operat de urgenţă, în caz contrar riscând să paralizeze. De asemenea, raportul arată că intervenţia chirurgicală nu se poate face în spitalele din sistemul penitenciar.

Avocata Maria Vasii apreciază că se impune ca clientului său să i se permită efectuarea tratamentului de specialitate, fără pază, într-o clinică din România sau din străinătate, în condiţiile în care acesta este încarcerat în regim deschis.

Expertiza făcută de Serviciul de Medicină Legală (SML) Constanţa a arătat că Gigi Becali trebuie să fie supus unei intervenţii chirurgicale, altfel viaţa îi va fi pusă în pericol, acesta dorind să se opereze la o clinică din Viena, a declarat pentru România TV avocatul Daniel Ionaşcu.

GIGI BECALI a cerut întreruperea pedepsei din motive medicale, spunându-le magistraţilor că nu vrea să fie măcelărit şi să paralizeze în puşcărie.

Citeşte şi Demnitar apropiat lui Băsescu: Gigi Becali NU va fi graţiat pentru că umblă cu Biblia în mânăiu.

GIGI BECALI, cereri după cereri din decembrie

În 30 decembrie 2013, Gigi Becali a formulat o cerere întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană, care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării.

La ultimul termen, din 29 ianuarie, Gigi Becali a venit la instanţă cu guler cervical şi a susţiut că nu mai poate suporta durerile, medicamentele fiind fără efect.

Citeşte şi Gigi Becali, ziua Z: Când ar putea fi eliberat din închisoare

Gigi Becali a fost transferat, în 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. El a revenit în penitenciar după şase zile.

Avocatul Bogdan Vlad declara că Gigi Becali a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală, de către medicii Spitalului Penitenciar Poarta Albă.

GIGI BECALI, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Gigi Becali, cu nervii la pământ. A slăbit enorm şi i-a PARALIZAT o mână. „Vreau să mor, să scap” VIDEO

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.