Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, aur la bârnă şi la sol la Cupa Mondială de la Doha VIDEO

Sabrina Voinea intră în istoria României la doar 15 ani! Gimnasta a câștigat două medalii de aur la Cupa Mondială din Qatar

04 mart. 2023, 18:16
Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, aur la bârnă şi la sol la Cupa Mondială de la Doha VIDEO

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea a obţinut, sâmbătă, medalia de aur şi în finală la sol, iar Andrei Muntean s-a clasat pe locul 5 la paralele, la Cupa Mondială de la Doha.

În finală la sol, gimnasta tricoloră a fost notată cu 13.600, iar pe podium au mai urcat Chiaki Hatakeda (Japonia, 12.900) şi Breanna Scott (Australia, 12.800).

Veste excelentă pentru Simona Halep. Detaliul banal care o scapă de acuzaţiile de dopaj
Tot sâmbătă, Voinea a fost notată cu 13.766 la bârnă, pentru medalia de aur, iar vineri, în prima zi a finalelor pe aparate s-a clasat pe locul 5 la sărituri (13.016).

Cupa Mondială de la Doha reprezintă debutul la senioare pentru Sabrina Maneca Voinea, fiica fostei campioane Camelia Voinea.

La masculin, Andrei Muntean s-a clasat pe locul 5 la paralele, cu 14.633, mai bine decât în calificări (14.133, locul 7).

Cupa Mondială de la Doha se află la cea de-a 15 ediţie, fiind înscrişi peste 150 de gimnaşti.

Sabrina Maneca Voinea, medalie de aur la bârnă, la Cupa Mondială de la Doha

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea a obţinut, sâmbătă, medalia de aur în finală la bârnă, la Cupa Mondială de la Doha.

Voinea a fost notată cu 13.766, pentru medalia de aur. Pe podium au mai urcat Anna Lashchevska ( Ucraina – 13.333) şi Emma Leonie Malewski (Germania – 13.233).

Ea este calificată şi în finală la sol. Vineri, în prima zi a finalelor pe aparate, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5 la sărituri (13.016).

Cupa Mondială de la Doha reprezintă debutul la senioare pentru Sabrina Maneca Voinea, fiica fostei campioane Camelia Voinea.

Ion Ţiriac a refuzat o ofertă de la Novak Djokovic. Aroganţă imensă a miliardarului român: „Nu a vrut să vândă!”
La masculin, Andrei Muntean va evolua în finală la paralele, după ce a fost notat cu 14.133 în calificări (locul 7).

Constănțeanca este cea mai tânără gimnastă a competiției de la Doha, iar cea care mizează cel mai mult pe faptul că o să facă performanță pe viitor este chiar Camelia Voinea, mama sportivei care îi este și antrenoare.

„Noi ne dorim să obținem la toate cele trei aparate. Dar ne-am mulțumi și cu două medalii. Sabri este foarte montată pentru finale. Se simte excelent și sunt sigură că va da totul pentru a putea urca pe podium.

Chiar dacă se află la prima ei competiție de senioare, unde concursul este infinit mai puternic față de junioare, chiar îmi spunea că se simte excelent la această competiție”, a povestit Camelia Voinea pentru Prosport.

Sabrina Voinea este considerată una dintre cele mai valoroase tinere gimnaste din România. Sportiva care a câștigat aurul la bârnă a fost descoperită de Mariana Bitang și Octavian Bellu în cadrul programului „Țară, țară, vrem campioane”.