Ginerele lui Traian Băsescu cere anularea interceptărilor din dosarul său de corupţie

Ginerele lui Traian Băsescu cere anularea interceptărilor din dosarul în care este acuzat de corupţie, potrivit România TV. Radu Pricop susţine că interceptările au fost făcute ilegal de către Serviciul Român de Informaţii.

18 apr. 2016, 12:06
Ginerele lui Traian Băsescu cere anularea interceptărilor din dosarul său de corupţie

Avocatii lui Radu Pricop si ai lui Sergiu Lucinschi, fiului fostului presedinte al Republicii Moldova, au cerut eliminarea interceptarilor din dosarul DNA, care a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit România TV.

Avocatii cerut o adresa catre DNA, pentru ca procurorii sa spuna cu cine au facut interceptarile. Judecatorul cauzei a observat faptul ca exista in respectivul dosar o ordonanta prin care procurorul a cerut sprijin de la SRI pentru a pune in executare mandatele de supraveghere tehnica. Exista si un raspuns de la DNA, potrivit caruia in acest dosar interceptarile s-ar fi facut cu ofiteri de Politie Judiciara de la DNA.

Urmeaza ca magistratii sa decida daca interceptarile din dosar vor fi sau nu eliminate.

Sergiu Lucinschi si Radu Pricop au fost trimisi in judecata in dosarul privind santajarea lui Alexandru Horpos, de la care Lucinschi ar fi cerut patru milioanede euro pentru a-si retrage o plangere la DIICOT. Omul de afaceri Sergiu Lucinschi este acuzat de santaj, trafic de influenta, fals in declaratii si instigare la fals intelectual, iar avocatul Radu Pricop este acuzat de complicitate la santaj si instigare la fals in declaratii.