Giorigia Meloni, premierul Italiei, criticată după ce s-a deplasat cu copilul și bona la summitul G20: „Credeți că e treaba dumneavoastră cum îmi cresc fiica?”

Prim-ministrul, Italiei Giorgia Meloni, a respins criticile survenite ca urmare a faptului că s-a deplasat cu fiica sa la summitul G20, în insula indoneziană Bali, relatează dpa.

17 nov. 2022, 12:59
Giorigia Meloni, premierul Italiei, criticată după ce s-a deplasat cu copilul și bona la summitul G20: „Credeți că e treaba dumneavoastră cum îmi cresc fiica?”

Decizia Giorigia Meloni de a se deplasa marţi la summitul G20 din Bali cu copilul ei în vârstă de 6 ani şi cu o bonă, a fost dezbătută intens în ultimele zile.

Giorgia Meloni s-a confruntat cu o „dezbatere incredibilă” privind deplasarea împreună cu fiica sa în cele patru zile în care a fost plecată din ţară, a scris miercuri pe Facebook politicianul de extremă dreapta.

Citiți și: Zelenski a prezentat un plan de pace la summit-ul G20 din Bali: „Acum este momentul în care războiul distructiv al Rusiei trebuie şi poate fi oprit!”

„Credeţi că e treaba dumneavoastră cum îmi cresc fiica?”, i-a întrebat Meloni pe cei care au criticat-o.

Mentre torno a casa dalla due giorni di lavoro incessante per rappresentare al meglio l’Italia al G20 di Bali, mi…

Posted by Giorgia Meloni on Wednesday, 16 November 2022

Lidera partidului Fratelli d’Italia a insistat că are dreptul să facă tot ce este mai bine pentru naţiune fără a-şi priva fiica de prezenţa mamei.

„În drum spre casă după două zile de muncă neîncetată pentru a reprezenta Italia la G20 din Bali, am dat peste o dezbatere incredibilă asupra faptului dacă era corect să-mi iau fiica cu mine timp de patru zile. Întrebarea pentru animatorii acestei discuții pasionate este: Credeți că e treaba dumneavoastră cum îmi cresc fiica? Pentru că vă dau vești: nu este. Am dreptul ca mamă așa cum consider de cuviință. Sper că acest răspuns este suficient pentru a vă face să vă gândiți la chestiuni mai relevante”, a scris Giorgia Meloni pe Facebook.

Cei mai importanți lideri ai lumii s-au reunit la cel de-al 17-lea Summit G20, eveniment care s-a desfășurat între zilele de 14 și 17 noiembrie în Bali.

Giorgia Meloni a fost aleasă prim-ministru al Italiei în acest an. De asemenea, ea este membră a Camerei Deputaților din Italia din 2006, conduce partidul politic Frații Italiei din 2014 și este președintele Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din 2020.

Citiți și: Anastasia, o ucraineancă de 23 de ani, înjunghiată până la moarte de soț, în Italia, la doar câteva luni după ce au fugit împreună din calea războiului