Giovanni Becali îşi povesteşte aventurile de când a încercat să fugă din România comunistă: „Aveam o vioară, ziceam că o vând la licitaţie pe un milion de dolari. Mi-au spart-o poliţiştii în cap”

Impresarul Giovanni Becali a povestit că le spunea rudelor că până la urmă va reuşi să fugă din ţară şi se va întoarce bogat, moment în care tatăl lui Gigi Becali şi alţi membri ai familiei au crezut că se droghează şi au vrut să-l interneze la Spitalul 9.

24 apr. 2022, 17:03
Giovanni Becali îşi povesteşte aventurile de când a încercat să fugă din România comunistă: „Aveam o vioară, ziceam că o vând la licitaţie pe un milion de dolari. Mi-au spart-o poliţiştii în cap”

Giovanni Becali a rememorat tentativele de a trece graniţa pe vremea comunismului, când avea doar 20 de ani, dar şi reacţiile familiei, printre care şi unchiul său, tatăl lui Gigi Becali, la visul său de a fugi în occident.

„Voiam să plecăm, dar o călăuză ne-a dat în gât. Am fost prinși la Herculane și duși în beci la Reșița, unde am stat cinci zile în arest. Ne-au confiscat valuta, ne-au luat tot, i-au luat și unui unchi vreo 4.000 de lei, i-au cotrobăit prin toată mașina. Aveam o vioară, o cumpărasem de la Fundeni. Lustruită, făcută foarte frumos. Mă gândeam că iau un milion de dolari la o licitație. Voiam să merg la Roma cu ea.

Mi-au spart vioara în cap, că era falsă. Am spus. «Ăsta e nebun? Îmi dă cu un milion de dolari în cap?» Sau o fi falsă? Am aflat că era falsă, asta e.

Mă întorc acasă și îmi aduc aminte… Când m-au adus de la circa 17, toți din familie erau cu întrebările: «Ce ai făcut, ce-ai dres?» Eu până la 10-11 ani, pupam mâna bunicilor, eram cuminte. Eram supărat, îmi era rușine, dar ce era să fac?”, a spus Giovanni Becali la emisiunea Fiţă cu Adiţă de la KanalD.

Giovanni Becali: „Tatăl lui Gigi mă cicălea: „bişniţarule, ce căutai la Herculane, unde voiai să mergi?”, îmi spunea”

„Tatăl lui Gigi Becali mă cicălea: «Bișnițarule, ce căutai la Herculane, unde voiai să mergi? Aici o să mori!». Îi spuneam: «Unchiule, uite care e situația: eu odată și-odată o să plec. Când o să mă întorc, mașina cu care o să vin n-o să intre pe poarta asta. «Ce-ai zis mă?», îmi răspunde el. «Ăsta se droghează în oraș! De asta nu vine copilul acasă două-trei zile».

Eu aveam ambiție, voiam să reușesc. Le-am mai zis: «Când mă întorc, coșmeliile ăstea ale voastre vor fi dărâmate de trailere!» Ei îmi răspuneau: «Legați-l și hai cu el la Spitalul 9. Copilul nu mai e sănătos, a luat-o razna!»

Au mai trecut două-trei luni și am plecat. Trec 20 și ceva de ani și mă întorc în 1990 cu un Mercedes 560 SL nou-nouț. Dar unchiul meu murise cu 10 zile înainte să vin. Am claxonat și am strigat la ei: «Hai, deschideți ușa!» A trebuit să trag oglinzile ca să am loc pe poartă. «Ați văzut, oameni buni, ce v-am zis eu?»”, a mai povestit Giovanni.

Citeşte şi: Interviul de colecţie cu Florin Piersic de la România TV, lider de audienţă la televiziunile de ştiri, în seara Învierii. Maestrul i-a ţinut pe români lipiţi de ecrane timp de două ore