Gmail, Google şi Youtube au picat. Milioane de oameni sunt afectaţi, după ce site-urile nu mai funcţionează în toată lumea

Gmail, Google şi Youtube, unele dintre cele mai folosite site-uri şi aplicaţii din întreaga lume, au început să aibă probleme de funcţionare încă de luni dimineaţă, relatează Mirror.

14 dec. 2020, 14:30
Gmail, Google şi Youtube au picat. Milioane de oameni sunt afectaţi, după ce site-urile nu mai funcţionează în toată lumea

Gmail, Google şi Youtube au picat în jurul orei 11:56 GMT (13:56 ora României), potrivit Downdetector. Problemele de funcţionare afectează utilizatori din toată lumea, conform Mirror.

Gmail, Google şi Youtube au picat. Nicio reacţie de la Google

Deocamdată, reprezentanţii Google nu au reacţionat privind existenţa problemelor.

Referitor la problemele apărute pe portalul Youtube, 54% dintre utilizatori nu au putut accesa site-ul, 42% nu au putut accesa clipuri video, în vreme ce 3% au întâmpinat dificultăţi în a-şi accesa conturile.

Cât despre Gmail, 75% dintre utilizatori nu şi-au putut accesa conturile, 15% nu au putut intra pe site, iar 8% nu au mai putut primi mesaje.

Pe site-ul Youtube apare o imagine cu un mesaj potrivit căruia serviciile portalului nu pot fi accesate. YouTube afişează mesajul „Something went wrong” (ceva nu funcţionează, n.r.), alături de imaginea cu o maimuţă care ţine o unealtă, conform News.ro.

Gmail, Google şi Youtube au picat în Europa şi Asia. Nu mai merge nici Google Classroom, aplicaţia prin care elevii fac şcoala online

Gmail şi YouTube, principale servicii ale Alphabet, care deţine Google, sunt indisponibile în mai multe părţi din lume. Potrivit Downdetector, mii de reclamaţii au fost primite referitor la faptul că Gmail, Google şi Youtube au picat.

Aparent, sunt afectate şi Google Drive şi Gmail. Motorul de căutare Google funcţionează normal.

Indisponibilitatea serviciilor a fost semnalată din ţări din Europa şi Asia, zona Europei de Vest şi Marea Britanie. Sunt probleme şi cu Google Classroom. Serviciul prin care se face şcoala online în marea majoritatea a Europei a picat, iar mii elevi şi profesori au putut face cursuri.

Compania Google a fost afectată de o defecţiune amplă şi în luna august, iar în noiembrie serviciile sale au fost pentru scurt timp indisponibile.

În urmă cu doar patru zile, au picat Facebook Messenger şi Instagram. Încă de la primele ore ale dimineţii cele două platforme întâmpină probleme. Mai mulți utilizatori s-au plâns că rețeaua a picat și că nu pot trimite sau primi mesaje. De asemenea, au fost probleme și cu notificările.

A fost afectată atât comunicarea pe messengerul Facebook, cât și pe cel Instagram, rețea de socializare deținută tot de Facebook. Utilizatorii au remarcat că mesajele trimise nu mai pleacă către destinatari, cel mai probabil din cauza serverelor companiei.

În 2014, Google Inc. a anunţat că a suferit o scurtă întrerupere în funcţionarea serviciului de Gmail, email-ul internet folosit de sute de milioane de persoane şi multe companii de pe tot globul, potrivit Reuters.

Google, care a recunoscut pana pentru prima oară la 11.12 Ora Pacificului  – 9.12 GMT – a declarat după aproximativ o oră că serviciul a fost restabilit pentru unii utilizatori şi că „aşteaptă o rezolvare pentru toţi utilizatorii în viitorul apropiat”.

Citeşte şi: Consultări la Cotroceni. Klaus Iohannis a discutat cu delegaţiile PSD, PNL şi USR PLUS. AUR a întârziat!