Gogoşi cu banane, reţetă fără drojdie şi fără frământare. Desertul face furori în rândul bucătăreselor

Dacă nu mai ştii ce să faci bun, îţi prezentăm un desert care cu siguranţă va fi pe placul tău şi al celor din familia ta. Este vorba despre gogoşile cu banane. Reţeta este foarte simplă.

30 ian. 2022, 18:31
Gogoşi cu banane, reţetă fără drojdie şi fără frământare. Desertul face furori în rândul bucătăreselor

Gogoşi cu banane, reţeta fără drojdie şi fără frământare. Nimic nu se compară cu aceste gogoşi minunate. Reţeta este foarte simplă, fără drojdie şi fără să fie nevoie să frământaţi vreun aluat.

Gogoşi cu banane, reţetă fără coacere şi fără frământare. Ingrediente

Pentru prepararea gogoşilor ai nevoie de următoarele ingrediente: cinci banane medii coapte, 300  de grame de făină, un plic praf de copt, un ou, un praf de sare şi 500 mililitri de ulei.

Citeşte şi Reţeta de clătite pufoase a lui Chef Florin Dumitrescu pe care le mănâncă şi Cătălin Scărlătescu

Mod de preparare

Se decojesc bananele, după care se pasează cu ajutorul unei furculiţe. Se adaugă oul şi un praf de sare, după care se amestecă bine. Adăugaţi făina şi praful de copt şi amestecaţi din nou cu ajutorul unui tel. Dacă observaţi că textura este prea lichidă, mai adăugaţi puţină făină.

Trebuie să vă iasă un aluat lipicios, uşor fluid, însă ferm.

După ce aluatul a ieşit aşa cum trebuie, puneţi uleiul într-o tigaie şi lăsaţi-l să se încingă, apoi, cu ajutorul unei linguri, turnaţi compoziţia în tigaie, potrivit csid.ro. 

Gogoşile au nevoie de aproximativ trei-patru minute ca să se prăjească, apoi se scot pe un platou pe care am aşezat un şerveţel. Acesta va absorbi excesul de ulei.

La final, dacă vreţi, le puteţi pudra cu zahăr pe deasupra.

Asta este tot. Vei vedea că cei dragi vor fi foarte încântaţi de desertul preparat de tine.

Citeşte şi Sărățele cu untură, cea mai ușoară rețetă. Aperitivul fraged și gustos, de care nu te saturi niciodată